Seimo komisija siūlo panaikinti D. Ulicko teisinę neliečiamybę

Seimo laikinoji komisija siūlo

Pareigūnai teigia, kad D.Ulicko vairuojamas automobilis apgadino kitą mašiną.<br>T.Bauro nuotr.
Pareigūnai teigia, kad D.Ulicko vairuojamas automobilis apgadino kitą mašiną.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2014, 11:13 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:23 PM

Už tokį rezoliucijos projektą trečiadienį balsavo 7 komisijos nariai, vienas buvo prieš, vienas susilaikė. Seimo nario teisinis imunitetas panaikinamas, jei už tai balsuoja ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Generalinis prokuroras D.Valys kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti parlamentaro imunitetą dėl vasarį padarytos avarijos. Prokuratūros duomenimis, administracinėje byloje surinkta duomenų, kad šiemet vasario 20 dieną apie 17 val. 30 min. D. Ulickas važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir ją apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos.

Komisijai trečiadienį savo paaiškinimus teikęs D.Ulickas sakė, jog generalinio prokuroro prašymas - pagrįstas ir tenkintinas. „Jokio čia politinio susidorojimo nėra, aš draudimui taip pat tą žalą atlyginau, nukentėjusių nėra, ir turi toliau nagrinėti teismas“, - sakė parlamentaras.

Jis tvirtino nepastebėjęs, kaip kliudė stovintį automobilį važiuodamas iš daugiabučio kiemo, tačiau sulaukęs jo vairuotojos skambučio grįžo į įvykio vietą - įbrėžimas buvo matyti. D.Ulickas tvirtino, kad tą pačią dieną iškart kreipėsi į policiją.

Už nusižengimus, kuriais įtariamas Seimo narys, gali būti skiriamas areštas, jam taip pat gresia tūkstantinė bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų. Kadangi Administracinės teisės pažeidimų kodeksas numato su laisvės suvaržymu susijusią sankciją, reikalingas Seimo sutikimas.

Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, kitaip suvaržoma jo laisvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?