Dėl teisto vyro iš namų pabėgusi 17-metė: „Jis man tik draugas“

Naujosios Vilnios gyventoja Ana Novickaja pastarąsias dvi savaites beveik nemiega ir dažnai verkia. Jei pavyksta užmigti - sapnuoja košmarus. Septyniolikmetė jos dukra Justina Novickaja antrą kartą šį mėnesį pabėgo iš namų. Ji dvi savaites dingusi be žinios. Policija yra paskelbusi merginos paiešką.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Sep 25, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 3:45 PM

„Taip niekada nėra buvę, kol ji nesusidėjo su Antanu (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas. – Red.). Jis ieškomas policijos“, – tikino dviejų dukrų motina.

Moteris prašo ką nors žinančius apie dingusią merginą skambinti bendruoju pagalbos numeriu 112.

Parsirado ir vėl pradingo

Mergina pirmą kartą iš namų išėjo ir negrįžo rugsėjo 2 dieną. Policija paskelbė pirmąją jos paiešką. Po savaitės pati parėjo namo, o policijoje pasakojo, kad iš namų išvarė pati motina. Be to, prisipažino, kad nori ir toliau būti su policijos ieškomu asmeniu.

Už merginą gerokai vyresnio vyro policija ieško, nes jis nepasirodė teisme. Vyras yra teistas daugiau nei vieną kartą, jo teistumas iki šiol neišnykęs. 

Prieš pirmą dukters išėjimą A.Novickaja neapsikentė dėl netvarkos, kurią namuose sukėlė dukra. „Pasakiau jai, kad susirinktų daiktus ir eitų pas bobutę. Sakiau, kad jos abi tokios pat, todėl joms kartu bus gerai“, – barnį prisiminė moteris.

Po savaitės Justina grįžo, bet, kol mama vedžiojo šunį, susikrovė daiktus ir vėl išėjo iš namų. Mergina pasiėmė kompiuterį, telefoną (šis dabar išjungtas), pasą, keletą drabužių.

A.Novickaja dukrą augina viena – prieš puspenktų metų jos vyras mirė nuo vėžio. Vyresnioji dukra gyvena ir dirba Italijoje.

Ketino pasikviesti į Angliją

Valytoja dirbanti vilnietė nerimauja, kad duktė gali įklimpti į priklausomybę nuo kvaišalų. „Bijau, kad jis neišmokytų jos vartoti narkotikų“, – nuogąstavo A.Novickaja.

„Nežinau, kur jos ieškoti. Manau, kad jie slepiasi Fabijoniškėse. Ten yra išsinuomoję butą. Dukra pasakojo, kad jis pardavė automobilį už 4,5 tūkst. litų. Galbūt iš tų pinigų jie ir gyvena“, – svarstė merginos motina.

Rugsėjo 1-ąją Justina metė mokyklą. Mama užrašė ją į Darbo biržą, vylėsi, kad dukra įgis specialybę ir imsis darbo. Tačiau mergina sutartu laiku Darbo biržoje nepasirodė.

A.Novickaja tikisi, kad kai dukra atsiras, ją į Angliją pasikvies ten dirbantis Justinos vaikinas Simas.

Paskutinį kartą su mergina jis bendravo rugpjūčio pabaigoje. „Prieš mėnesį buvome susipykę, bet susitaikėm. Man keista, kad ji nieko man nesakė ir išėjo. Netelpa galvoje, kaip taip gali būti“, – stebėjosi vyras.

Jis patvirtino, kad ketino atsiųsti Justinai pinigų bilietui į Angliją. Pora draugauja daugiau nei metus. Pastaruosius tris mėnesius Simas dirbo Anglijoje, todėl jie bendravo per atstumą.

Anot pašnekovo, su teistu vyru Justina susipažino liepos mėnesį. Mergina nuo draugo neslėpė turinti naująjį pažįstamą. „Jei susiradai kažką kito, baigiam tą vaikų darželį", – perspėjo Simas merginą. Bet ši patvirtino, kad jis jai – tik draugas. Mergina pasakojo apie kelių draugų kompaniją, kuriai priklauso ir teistasis, bei prašė Simo: „Nešnekėk negražiai apie juos, jie – vieninteliai mano draugai.“

Simas spalio 1 dieną atvyksta į Lietuvą ir Justinos ieškos savo jėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.