Seimas leido suvaržyti „darbiečio“ D. Ulicko laisvę

Seimas, atsižvelgdamas į generalinio prokuroro Dariaus Valio pranešimą, Seimo laikinosios tyrimo komisijos pažymą, sutiko, kad būtų suvaržyta Seimo nario Dariaus Ulicko laisvė. Už Seimo rezoliuciją balsavo 71 Seimo narys, prieš – 1, susilaikė 17 parlamentarų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 5:45 PM

Seimo nario neliečiamybė panaikinama, jei už atitinkamą rezoliuciją balsuoja ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Su prašymu panaikinti parlamentaro imunitetą į Seimą kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys. Prokuratūros duomenimis, administracinėje byloje surinkta duomenų, kad šiemet vasario 20 dieną apie 17 val. 30 min. D. Ulickas važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir ją apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos.

Parlamentaras tvirtina nepastebėjęs, kaip kliudė stovintį automobilį važiuodamas iš daugiabučio kiemo. Jis pripažįsta padaręs pažeidimą.

Už nusižengimus, kuriais įtariamas Seimo narys, gali būti skiriamas areštas, jam taip pat gresia tūkstantinė bauda ir teisės vairuoti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų. Kadangi Administracinės teisės pažeidimų kodeksas numato su laisvės suvaržymu susijusią sankciją, reikalingas Seimo sutikimas.

Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, kitaip suvaržoma jo laisvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.