Kaune posėdžiavo aukštųjų mokyklų rektoriai

Pirmasis antrojo pusmečio Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) posėdis vyko Vytauto Didžiojo universitete, jam pirmininkavo konferencijos prezidentas, Kauno technologijos universiteto rektorius prof. Petras Baršauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-26 17:20, atnaujinta 2018-01-29 12:16

Susirinkusieji aptarė LURK veiksmus tarp posėdžių, universitetų kaštų padengimą, susijusį su euro įvedimu, taip pat – Mokslo ir studijų įstatymo priėmimo raidą ir Lietuvos mokslo tarybos veiklos išorinio vertinimo ataskaitos išvadas, svarbias universitetams.

Be šių ir kitų temų, rektoriai susitikime diskutavo ir apie akademinio sektoriaus pareigybinio atlygio rinkos tyrimo finansavimą, universitetinių studijų tarpkryptiškumo ir tarpsritiškumo įgalinimą.

Posėdyje kalbėta ir apie studentų priėmimo į universitetines aukštąsias mokyklas 2014 m. rezultatus bei bendrąjį priėmimą į magistrantūrą. Rektoriai susitarė dėl stojančiųjų minimalaus balo įvedimo reikalingumo studijų programų grupėms.

Lietuvos universitetų rektorių konferencija yra asociacija, kurią sudaro universitetinių aukštųjų mokyklų rektoriai. LURK koordinuoja aukštųjų mokyklų rektorių (direktorių) tarpusavio ryšius ir santykius su valstybės valdžios, valdymo bei savivaldybių institucijomis.

Konferencijos tikslai – skatinti Lietuvos mokslo, studijų, kultūros ir ūkio raidą, aukštųjų mokyklų tarpusavio ir tarptautinius ryšius, bendradarbiauti su valdžios, valdymo ir vietos savivaldos institucijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.