Žarėnų miestelyje imituotas automobilio padegimas

Rugsėjo 25-ąją, Telšių rajone, Žarėnų miestelyje, moksleiviai turėjo galimybę stebėti unikalų reginį – kaukė specialiųjų tarnybų automobilių sirenos, dangų temdė nuo liepsnos liežuvių kylantys juodų dūmų kamuoliai, medikai kovojo dėl nukentėjusiojo gyvybės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 7:34 AM

Veiksmo filmą primenantys vaizdai buvo surežisuoti. - vyko prevencinis renginys „Susipažinimas su spec. tarnybomis“.

Šis Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Telšių aps. VPK) Viešosios tvarkos skyriaus bendruomenės pareigūno Eriko Volskio kartu su Žarėnų bendruomenės policijos rėmėjais, Telšių greitosios medicinos pagalbos (GMP) ir Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (Telšių apskrities PGV) tarnybų atstovais organizuotas renginys prasidėjo automobilio padegimu.

Į imituoto įvykio vietą susirinkę Žarėnų pagrindinės mokyklos moksleiviai, jų mokytojai ir gyventojai turėjo galimybę viską stebėti iš arti – kaip iškviečiama pagalba įvykus nelaimei, kokių priemonių imamasi gaivinant nukentėjusįjį, kaip greitai ir profesionaliai dirba policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, medikai.

Imitavus automobilio padegimą ir specialiosioms tarnyboms ėmusis tokioje situacijoje būtinų veiksmų, buvo galima įvertinti, koks svarbus kiekvienos tarnybos darbas, kokia brangi kiekviena minutė.

Visos į imituoto įvykio vietą atvykusios specialiosios tarnybos plušėjo iš peties – ugniagesiai-gelbėtojai nuo ugnies liepsnų vadavo automobilį, medikai elektros impulso terapijos pagalba gaivino nukentėjusįjį, policijos pareigūnai aiškinosi automobilio užsidegimo priežastį, ieškojo galimai nusikalstamą veiką įvykdžiusių asmenų.

Po reginio kieme, visi žiūrovai buvo sukviesti į mokyklos salę, kurioje buvo pristatytas atliktas darbas.

Telšių APGV Telšių komandos viršininkas Tomas Šverebas ir Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Gintautas Pučkorius moksleiviams papasakojo automobilį gesinusių pareigūnų atliktus veiksmus, priminė, kokių priemonių imtis pastebėjus gaisrą.

Telšių APGV Civilinės saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Žvirzdinas susirinkusiuosius supažindino su gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema bei paragino aktyviai ja naudotis. Moksleiviai taip pat turėjo galimybę pamatyti, kaip Telšių aps. VPK Kriminalistinių tyrimų poskyrio specialistas Tomas Brazauskas nuima pirštų antspaudus, kokias priemones naudoja įvykio vietoje.

Į pagalbą pasitelkę žiūrovus iš salės, GMP darbuotojai taip pat pademonstravo, kokių veiksmų imamasi gelbstint nukentėjusįjį, kokių taisyklių laikomasi jį transportuojant.

Kaip pasakojo bendruomenės pareigūnas E.Volskis, tokio pobūdžio renginys ir jame išmoktos pamokos bei iš arti stebėtas vaizdas – labai svarbus, papildantis teorinę medžiagą, kurią vaikams diegia tiek mokytojai, tiek pareigūnai. Jo dėka vaikai greičiau įsisavina saugos svarbą ir turi galimybę greičiau įvertinti situaciją bei tinkamai reaguoti įvykus nelaimei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.