Prezidentė priėmė Čekijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Čekijos ambasadoriaus Bohumilo Mazaneko skiriamuosius raštus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:02 AM

Prezidentė su naujuoju ambasadoriumi aptarė glaudų šalių bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose. Lietuvos ir Čekijos pozicijos sutampa daugeliu Europos Sąjungos ir NATO klausimų. Pasak prezidentės, NATO Vadovų susitikime Velse priimti sprendimai turi būti greitai įgyvendinti, o vieningas Europos Sąjungos atsakas į Rusijos veiksmus yra būtinas.

Čekijos oro pajėgos jau du kartus yra vykdžiusios oro policijos misiją Lietuvoje, čekų ir lietuvių kariai kartu dalyvauja tarptautinėse pratybose.

Susitikime kalbėta apie pakitusią saugumo situaciją regione ir padėtį Ukrainoje. Lietuvos vadovė šiemet dalyvavo Prahoje vykusiame aukšto lygio ES ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikime, skirtame Rytų partnerystės programos penkmečiui paminėti.

Prezidentė su ambasadoriumi taip pat aptarė vis stiprėjantį šalių ekonominį bendradarbiavimą, tvirtus ir intensyvius kultūrinius santykius.

1962 m. gimęs ambasadorius yra vedęs, turi dvi dukras. Maskvos universitete įgijęs Tarptautinių santykių magistro laipsnį, 1986 m. pradėjo darbą Užsienio reikalų ministerijoje. Taip pat dirbo Generaliniuose konsulatuose Lenkijoje ir Kinijoje. Ambasadorius kalba anglų, rusų, slovakų, lao kalbomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.