„Gėrio sergėtojo“ statulėlė – devynmetei kaunietei

Kartą per metus Kauno policijos teikiamas „Gėrio sergėtojo“ apdovanojimas šį kartą atiteko 9 metų kaunietei Kamilei Bukauskaitei.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-10-02 11:55, atnaujinta 2018-01-28 21:29

Moksleivė apdovanota už tai, jog drąsiai atliko savo pilietinę pareigą, padėjo policijai sulaikyti jos mamą iki sąmonės netekimo žiauriai sumušusį banditą.

Apdovanoti mergaitę pasiūlė nusikaltėlį sulaikęs policijos pareigūnas Dalius Mackela. „Gėrio sergėtojo“ statulėlę Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje vykusių iškilmių metu K.Bukauskaitei įteikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas.

Šių metų kovo 13-ąją mergaitė tapo kraupaus nusikaltimo liudininke. Į namus Laisvės alėjoje atėjęs neseniai iš kalėjimo išleistas vyriškis itin žiauriai iki sąmonės netekimo sumušė mažametės motiną.

Mergaitė nesutriko, paskambino į policiją, pranešė apie įvykusią nelaimę. Atvykusiems policijos patruliams aiškiai ir drąsiai paaiškino, jog jos mamą ką tik sumušė kažkoks vyras.

Devynmetė smulkiai nurodė vyro požymius ir kryptį, kuria jis nuėjo. Vienas pareigūnas liko bute su mažametė ir sumušta moterimi laukti atvykstančių medikų, o jo porininkas D.Mackela išskubėjo į Laisvės alėją ieškoti nusikaltėlio.

Vėliau pareigūnas pripažino: jei ne itin išsamiai nurodytos nusikaltėlio aprangos detalės, sulaikyti į praeivių minią įsimaišiusio bandito nebūtų pavykę.

D.Mackela nusikaltėlį sučiupo atkreipęs dėmesį į jo batus, kurių požymius nurodė žiauraus nusikaltimo liudininke tapusi mergaitė. Sulaikytas nusikaltėlis prisipažino sumušęs moterį.

Išskirtinę savitvardą bei drąsą parodžiusi mažametė savo mamą išgelbėjo antrąkart.

„Kai dukrelė buvo dar maža, vos ketverių metų, man nutiko nelaimė – trūko plautis. Negalėjau kalbėti, tačiau Kamilė pati sugebėjo iškviesti greitąją pagalbą. Jai nuo mažens aiškinu, ką daryti įvykus nelaimei, kaip išsikviesti pagalbą“, – pasakojo sumanios mergaitės mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.