A.Butkevičius uždegė žvakutę Holokausto memorialiniame muziejuje

Darbo vizito Jungtinėse Amerikos Valstijose metu ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Vašingtone apsilankė JAV Holokausto memorialiniame muziejuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-06 18:45, atnaujinta 2018-01-28 09:12

Apžiūrėjęs muziejaus ekspoziciją ir uždegęs simbolinę žvakutę Holokausto aukoms atminti, Lietuvos Vyriausybės vadovas pokalbyje su muziejaus Tarptautinių programų vyresniuoju patarėju Arthuru Bergeriu pabrėžė, kad Lietuva šimtmečius buvo svetingi žydų namai, todėl Holokausto tragedija yra skausminga visiems mūsų šalies gyventojams. Pernai įvairiais renginiais buvo pažymimos 70-osios Vilniaus geto likvidavimo metinės, o šiemet – Kauno ir Šiaulių getų.

Premjeras papasakojo, kad visai neseniai – rugsėjo 23-ąją, Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną, – vyko iškilminga Holokausto aukų pagerbimo ceremonija Panerių memoriale, ir padovanojo muziejui nuotrauką iš šio renginio.

„Lietuvos Vyriausybė deda visas pastangas, siekdama atkurti istorinį teisingumą, saugoti ir puoselėti žydų kultūrinį palikimą bei tęsti Holokausto švietimo ir tolerancijos skatinimo programas“, – teigė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.