Jaukas pirkėjams – raudonos sovietų žvaigždės

Gavęs algą po darbo užsuki į gastronomą, nusiperki tarybinių dešrelių ir degtinės „Stoličnaja“, pasidžiaugi gauta premija ir kiek pasvarstęs nusiperki sunkų rankinį laikrodį su raudonomis žvaigždėmis. Tai ne žlugusios sovietų imperijos gyventojo prisiminimai. 

„Vostok“ laikrodžių gamykla įkurta 1942 m. Totorijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
„Vostok“ laikrodžių gamykla įkurta 1942 m. Totorijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Žičkevičiūtė

Oct 7, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:12 AM

Lietuvoje veikiančios prabangių laikrodžių gamybos kompanijos „Vostok-Europe“ gaminiai, kaip ir „Tarybinės“ pieniškos dešrelės, skirti tam tikram pirkėjų sluoksniui. Kompanijos pavadinimas gal nieko ir nereikštų, jeigu ne ant laikrodžių stendo šviečiantys agresorės Sovietų Sąjungos simboliai.

„Jeigu žiūrėtume pardavimą Lietuvos mastu, jis vienas geriausių, palyginti su visomis kitomis įmonėmis. Tikrai įeina į perkamiausių dešimtuką, – apie „Vostok-Europe“ gaminamus laikrodžius lrytas.lt pasakojo parduotuvės „Aukso centras“ darbuotojas Vladimiras Salijevas. – Mažmeninėje prekyboje jau parduodama apie 15 metų vis su ta pačia žvaigžde.“

„Vostok-Europe“ laikrodžių kaina prasideda nuo 800 litų. Pasiteiravus, ar nesulaukė pasipiktinimų dėl vaizduojamos sovietinės simbolikos, vyras neslėpė, kad tokių atvejų yra pasitaikę ne sykį.

„Buvo vienas žmogus, kuris liko nepatenkintas dėl jos vaizdavimo. Esą žvaigždė jam labai krito į akį ir neleidžia ramiai gyventi“, – pasakojo V.Salijevas.

„Vostok-Europe“ taip pat gamino ir dabar savo kataloguose reklamuoja laikrodžius „Raudonoji aikštė“, „Lunochod 2“, „Gaz 14 Limousine“. Kompanijos šūkis nuo 2004 metų – „Sovietų technodizainas“.

„Vostok“ laikrodžių gamykla įkurta 1942 m. Totorijoje (Rusija), Čistopolio mieste, ir garsėjo SSRS gynybos ministerijos užsakymu gamintais laikrodžiais „Komandirskije“. Jų sukurtas modelis „Amfibija“ tapo sovietų pramonės pasididžiavimu ir veikė net 200 metrų gylyje.

„Vostok-Europe“ yra lietuviška įmonė, 2004 m. Lietuvos laikrodžių gamintojas „KoLiz“ pasiūlė Europai šią prabangių laikrodžių, kuriuos rinko iš Rusijos gamyklos „Vostok“ tiekiamų detalių, seriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.