Per galvas lipę vilniečiai nustebino „Vilnius šviečia“ rengėjus

Šeštadienio vakarą vilniečiams žadėtas nepamirštamas šviesų instaliacijų vakaras, tikrai įstrigo į atmintį. Tačiau ne tik dėl savo grožio – renginys „Vilnius šviečia“ miestiečius šokiravo savo prasta organizacija.

Šeštadienį į renginį norėję patekti vilniečiai turėjo stumdytis didelėje grūstyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Šeštadienį į renginį norėję patekti vilniečiai turėjo stumdytis didelėje grūstyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 13, 2014, 6:42 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:10 PM

Skolingi neliko ir renginio organizatoriai - jie stebėjosi, kad miesto gyventojai net matydami grūstį, į nedidelį Bernardinų sodą veržėsi vedini bandos instinkto.

Prie vartų - chaosas

Nors skelbta, kad patekti į renginio vietą galima jau nuo 19 val., tačiau tai daugumai vilniečių nepavyko. Renginiui dar net neprasidėjus užvirė baisus chaosas: prie pagrindinių Bernardinų sodo vartų stumdėsi milžiniška masė žmonių, policijos pareigūnai saugojo pasimetusius nuo tėvų vaikus.

Organizatorių duomenimis, duomenimis Bernardinų sodą aplankė daugiau nei 20 btūkst. žmonių. Buvo planuota, kad renginyje apsilankys apie 9 tūkst. - maždaug tiek žmonių ir galėjo tilpti Bernardinų sode.

Nors į renginį atėję vilniečiai skundėsi, kad buvo uždaryti pagrindiniai vartai, renginio organizatorių teigimu, buvo uždaryti tik techniniai vartai, prie kurių buvo pastatyti automobiliai ir biotualetai. Pagrindiniai vartai buvo uždaryti tik iki 19 valandos. Planuota, kad žmonės tuo metu tik rinksis, o organizatoriai galės iki galo pasiruošti šviesų renginiui.

„Pirmiesiems pasakėme, kad įleisime tik dalį žmonių, nes Bernardinų sodas netalpina tiek daug žmonių, todėl kitiems teks palaukti. Bet žmones užvaldė minios-bandos instinktas. Taip ir nutiko – mes įleidome ir visi supuolė.

Žmonės bėgo. Tai labai keista, nes jie gal kažko tikėjosi? Nes lankstinuke buvo rašoma, kad žmonės galės vaikščioti, grožėtis iki 23 val., o čia prasidėjo instinktyvus bėgimas“, – sakė „Vilnius šviečia“ projekto vadovė Jolita Talaikė.

Jos teigimu, nuo pusės devynių vakaro viskas jau buvo gerai – žmonės galėjo laisvai patekti ir išeiti iš Bernardinų sodo, galėjo ramiai grožėtis reginiais.

Ištrypė gėlyną

„Buvo viena instaliacija – daugybė šviečiančių balionų, kuriuos norėjome išdalinti žmonėms. Tačiau žmonės, pamatę juos, tiesiog bėgo į balionus. Bėgo. Griebė juos. Ten buvo tūkstantis balionų, tačiau jie staigiai buvo išdalinti. Kai žmonės bėgo į balionus, išmindžiojo Bernardinų sodo gėles“, – pasakojo J.Talaikė.

Jos nuomone, tokį žmonių antplūdį lėmė tai, kad renginys buvo organizuojamas Bernardinų sode – kuris ir šiaip labai patinka vilniečiams, be to, tai buvo susiję su šviesos žaismu.

Kadangi festivalis sulaukė didelio susidomėjimo, ateityje renginio organizatoriai žadėjo rinktis didesnes ir atviresnes erdves. „Vilnius šviečia“ organizatoriai pripažino, kad renginio Bernardinų sode nebenorėtų organizuoti. Tokio didelio renginio nepageidautų ir Vilniaus savivaldybė.

J.Talaikė mąstė, kad kitais metais šviesos renginio instaliacijas reikėtų išbarstyti visame mieste, o Bernardinų sodą palikti ramybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.