Klaipėdos teritorinėje ligonių kasoje – net du direktoriai

Klaipėdos teritorinėje ligonių kasoje (TLK) pirmadienį dirbo du direktoriai. Vienas – prieš tris mėnesius laimėjęs konkursą, o kitas – prieš metus atleistas iš pareigų, bet į jas sugrąžintas teismo, praneša „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 14, 2014, 9:04 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 10:55 AM

„Kaip jaučiuosi? Normaliai, esu savo kabinete ir dirbu – vykdau savo darbdavio nurodymus.

Rytą buvęs direktorius Alfridas Bumblys atėjo ir pasakė, kad turi būti vykdomas teismo sprendimas. Atnešė dokumentus. Aš juos perdaviau į Vilnių. Manau, kad aš esu direktorius – juk dviejų negali būti. Pradėjau dirbti liepos 7-ąją laimėjęs konkursą į laisvą vietą.

Manau, kad mano teisėti lūkesčiai, sąžiningumo, teisingumo principai Lietuvoje galioja. Kol nesu padaręs jokių pražangų, turėčiau dirbti ir toliau“, – vakar kalbėjo Klaipėdos TLK direktorius 40 metų Mindaugas Būta.

Jis sėdi direktoriaus kabinete, o į darbą sugrąžintasis direktorius – posėdžių salėje.

„Atėjau į darbą – toks yra Vilniaus apygardos administracinio teismo šių metų spalio 1 dienos sprendimas.

Teismo nutartyje aiškiai pasakyta – skubiai grąžinti į pareigas išmokant visą sumą už priverstinę pravaikštą – per 70 tūkstančių litų. Sprendimas skundžiamas per 14 dienų. Tačiau teisėja iškart sugrąžindama mane į pareigas neįžvelgė nė vieno motyvo, už ką galėjau būti atleistas. Aišku, kad norėta susidoroti su manimi“, – aiškino buvęs ligonių kasų vadovas 60 metų A.Bumblys.

Vakar jis išsiuntė raštą Valstybinės ligonių kasos direktoriui Algiui Sasnauskui ir laukia raštiško patvirtinimo, kad jis turi būti grąžintas į darbą.

„Jaučiuosi gerai. Suprantu, kad tai kuriozas, bet kuriozas buvo ir mano atleidimas. Prie kuriozų aš jau pripratęs“, – gerai nusiteikęs kalbėjo A.Bumblys, pareigų netekęs pernai spalį. Griežčiausią tarnybinę nuobaudą jam skyrė A.Sasnauskas.

Bet Klaipėdos apylinkės teismas neįžvelgė piktnaudžiavimu einamomis pareigomis apkaltinto valdininko nusikalstamos veikos dėl to, kad jis nepanoro pasirašyti sutarties su Klaipėdos universitetine ligonine dėl psichiatrijos paslaugų. Konstatuota, kad jis viską darė pagal galiojančius teisės aktus.

Sprendimas buvo apskųstas. Klaipėdos apygardos teismas savo sprendimą skelbs spalio pabaigoje.

A.Bumblys tikino M.Būtai neturįs jokių pretenzijų: „Priešingai, nekaip jaučiuosi – žmogus laimėjo konkursą, o štai kaip nutiko.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.