Kauno taryboje nebeliko Jungtinės frakcijos

Buvęs Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius ketvirtadienį savivaldybės tarybos posėdyje pareiškė nusprendęs tapti Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariu.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2014, 5:31 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:47 AM

Į šią partiją jis įstojo prieš keletą mėnesių, tačiau pasistengė išsaugoti frakciją, kuri iš trijų tarybos narių buvo sukurta tuoj po savivaldos rinkimų. Tuomet A. Garbaravičius priklausė Lietuvos centro liberalų sąjungai. Nelikus šios partijos atstovų Kauno taryboje, frakcija pervadinta Jungtine.

Antrasis iš šios frakcijos socialdemokratas (buvęs Darbo partijos narys) Artūras Tepelys prisijungti prie Socialdemokratų (ar kokios kitos) frakcijos dar neapsisprendė.

"Buvau prašęs pareiškimą dėl įstojimo į frakciją, tačiau tą pareiškimą šiandien atsiėmiau. Negaliu aš, buvęs komisaras, dabar stoti į frakciją, kuriai vadovauja ikiteisminiame tyrime įtariamuoju apklausiamas politikas Valys Venslovas. Juolab, kad Socialdemokratų frakcijai priklauso ir buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas, dabar teisiamas už korupcinio pobūdžio nusikaltimus. Jei šioje frakcijoje artimiausiu metu jokių pasikeitimų neįvyks, tai savivaldybės kadenciją užbaigsiu būdamas laisvas politikas, be frakcijos", - Eltai sakė A. Tepelys.

Trečiasis buvusios Jungtinės frakcijos atstovas - nepartinis Tautvydas Barštys - kol kas viešai neišsakė savo pozicijos, ar rinksis politiniam darbui kokią nors frakciją, ar liks laisvai veikti.

Laisvu politiku save gali vadinti taip pat jokiai frakcijai šiuo metu nepriklausantis vienintelis Kauno miesto savivaldybėje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos atstovas - šios politinės organizacijos Kauno skyriaus pirmininkas Kazimieras Nausėda, neseniai patvirtintas miesto vicemeru. Kadangi, kaip jis aiškino, Kauno mieste savivaldos rinkimuose 2015 - aisiais kaip kandidatas jis nebedalyvaus, tai šią kadenciją užbaigs ir nepriklausydamas kokiai nors frakcijai.

Socialdemokratų frakcija Kauno miesto taryboje yra antra pagal dydį, ji turi 5 narius, primena ELTA. Daugiausiai politikų (13) yra Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje. Abi šios didžiosios frakcijos yra savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos narės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.