Prieš Kauno valdininką – anoniminių skundų ataka

Pasipūtęs, ant pavaldinių šaukiantis, įžeidinėjantis, absurdiškas užduotis duodantis vadovas – taip Kauno miesto tarybai jau antrąkart atsiųstame skunde rašoma apie Viešosios tvarkos skyriaus viršininką Daną Bortkevičių.

Ant Viešosios tvarkos skyriaus dantį griežia ir nelegalūs prekeiviai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ant Viešosios tvarkos skyriaus dantį griežia ir nelegalūs prekeiviai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-10-20 08:45, atnaujinta 2018-01-25 10:27

Skundas pasirašytas: „Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai“ - tačiau nėra nė vienos pavardės, parašo. Kalbinti šio skyriaus darbuotojai neigė rašę tokį skundą, blogo žodžio apie D.Bortkevičių negalėjo pasakyti ir kiti Kauno savivaldybės darbuotojui. D.Bortkevičius sakė, jog ir jam mįslė, kas ant jo griežia dantį.

„Jeigu sužinosiu mane šmeižiančio asmens ar asmenų pavardes, kreipsiuosi į tesimą dėl šmeižto“, - portalui lrytas.lt pažadėjo D.Bortkevičius.

Skunde rašoma: „Tylėti nebeįmanoma, nes padėtis labai bloga. D.Bortkevičius taip įsijautė į visagalio vadovo vaidmenį, jog su darbuotojais elgiasi kaip su tarnais. Kiekvieną dieną mus gąsdina atestacija arba grasina atleisti iš darbo. Bet baisiausia, ko nebuvo vadovaujant kitam vadovui, D.Bortkevičius darbuotojus menkina. Įžeidinėja“.

Duoda keistas užduotis?

Nepasirašytame skunde taip pat teigiama, jo Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas pavaldiniams duoda keistas, protu sunkiai suvokiamas užduotis: išrašyti iš anksto suplanuotą kiekį baudų.

„D.Bortkevičius nurodė kas savaitę dviem darbuotojams surašyti po 75 protokolus, neskaitant kitų darbų. Per mėnesį – 280 protokolų. Kuo pagrįstas tas skaičius, protu nesuvokiama. Juk mes – žmonės, ne šunys, kuriuos reikia siundyti ant verslininkų,“ - rašoma anoniminiame skunde.

Taip pat D.Bortkevičiaus kritikai piktinasi, esą pats Viešojo saugumo skyriaus vadovas sprendžia, ką bausti, ką atleisti nuo baudų.

„Mums susidaro vaizdas, kad pagrindinė D.Bortkevičiaus užduotis – tapti labai įtakingu žmogumi“, - perspėja skundo autoriai.

Kas konkrečiai jį jau ne pirmą kartą piktai skundžia, portalo kalbintas D.Bortkevičius teigia nežinantis. Jis abejoja, kad tai daro iš tiesų jo darbuotojai.

„Anoniminė rašliava yra šmeižtas, jei žinočiau, kas rašo, kreipčiausi į teismą dėl šmeižto. Dabar gi nežinau kas. Galėčiau tik spėti, jog skyriaus darbuotojų vardu prisidengia už viešosios tvarkos pažeidimą nubaustas asmuo ar asmenys. Mūsų tarnyba juk nėra ne visiems patinka, būna konfliktinių situacijų“, - svarstė D.Bortkevičius.

Kartais pakelia balsą

Jis griežtai atmetė skunde pateikiamus priekaištus.

„Jokių planų surašyti tam tikrą kiekį protokolų neužduodu. Darbuotojams tik nurodau, kokį kiekį įmonių, objektų patikrinti per savaitę. Taip siekiame užbėgti už akių viešosios tvarkos pažeidimams ar laiku juos pastebėti“, - aiškino skyriaus viršininkas.

Tiesa, jis pripažino, jog darbuotojų susirinkimų metu kartais pakelia balsą.

„Kartais garsiai pradedu kalbėti, kai per susirinkimus kyla diskusijos, triukšmas. Bet nieko neįžeidinėju“, - tvirtino D.Bortkevičius.

Jis teigė baudas skiriantis, remdamasis įstatymu. Tiesa, D.Bortkevičius prisipažino, kad buvo atvejis, kai jis, skatinamas žmoniškumo, nenubaudė draudžiamoje vietoje automobilio pastačiusio vairuotojo.

„Jo žmonai staiga pasidarė bloga, reikėjo skubiai vežti į ligoninę. Vyriškis pastatė automobilį trumpam te, kur negalima. Jis parašė pasiaiškinimą, nerašėme protokolo“, - sakė Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis teigė neturintis priekaištų D.Bortkevičiui, apibūdino jį kaip sąžiningą ir uolų darbuotoją.

Dirbti nori ne visi

„Ne visiems patinka D.Bortkevičiaus principingumas, taip jau būna. Skundai anoniminiai, tad sunku pasakyti, kas juos kuria ir juolab nustatyti, ar juose yra nors lašas tiesos. Pas mane dėl D.Bortkevičiaus elgesio nesikreipė nė vienas Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas. Nei asmeniškai, nei raštu. Būtų nors vienas konkretaus darbuotojo pareiškimas, tirtume padėtį“, - kalbėjo D.Ratkelis.

Portalo žurnalistui keli savivaldybės darbuotojai ne viešai sakė, jog D.Bortkevičiaus skyriuje yra du darbuotojai, kuriems labai nepatinka, kad viršininkas užduoda daug darbo. Šio skyriaus darbuotojų atlyginimai nėra dideli, galimai todėl ir atsiranda skundai dėl tariamai žiauraus ir neteisingo viršininko.

Viešosios tvarkos tarnyba pastaraisiais metais ėmėsi griežčiau bausti nelegalius prekeivius gatvėse ir netvarkingų, neteisėtų reklamų savininkus. Tai irgi sukėlė priešiškų atsakų, kurie galimai išsiliejo anoniminiais skundais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.