Netoli Vilniaus aptiktas pavojingas sprogmuo

Penktadienio vakarą, apie 17 val. 41 min., Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje, Raišių kaime, prie Salotės ežero, kasant žemę buvo rastas II-ojo pasaulinio karo sprogmuo.

Pavojingą sprogmenį buvo nuspręsta išvežti ir sunaikinti tik ryte.<br>Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono nuotr.
Pavojingą sprogmenį buvo nuspręsta išvežti ir sunaikinti tik ryte.<br>Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2014, 2:08 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 7:59 PM

100 kilogramų sverianti rusų gamybos aviacinė bomba FAB-100 buvo rasta atviroje teritorijoje, netoli Raiškių gatvės 3-iuoju numeriu pažymėto namo.

Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos ir Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.

Kadangi sprogmuo rastas jau sutemus, buvo nuspręsta jo kol kas nejudinti. Per naktį prie bombos budėjo policijos pareigūnai, o ryte ji buvo išvežta ir sunaikinta Pabradės poligone.

Šiose aviacinėse bombose yra iki 50 kilogramų sprogstamosios medžiagos, bombai sprogus jos skeveldros išsibarsto maždaug kilometro spinduliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.