Golfas beldžiasi į sostinės mokyklas

Sostinės mokyklų sporto salėse bumbsi ne tik krepšinio ar futbolo kamuoliai, bet ir golfo kamuoliukai. Jau dabar golfo žaidimas įtraukiamas į kūno kultūros pamokas ir užklasinius būrelius.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Nov 2, 2014, 8:04 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 6:38 PM

Sostinės „Versmės“ katalikiškojoje gimnazijoje praėjusią savaitę vyko pirmieji kūno kultūros mokytojų mokymai, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“ .

Daugiau nei 50 pedagogų iš 40 mokyklų kelias valandas ruošėsi perteikti vaikams uždarųjų patalpų golfo subtilybes.

Reikia ir ištvermės

Per mokymus mokytojai susipažino su golfo taisyklėmis ir šios sporto šakos kultūra. Sporto salėje jie išbandė taiklumą ir taisyklingą smūgio techniką lavinančius pratimus.

„Taip tik atrodo, kad golfas – pensininkų žaidimas. O jūs pabandykite golfo aikštyne per kalnus ir pakalnes apeiti aštuoniolika duobučių – per 10 kilometrų. Mūsų tikslas – griauti stereotipus, kad tai brangus ir ne visiems prieinamas sportas“, – sakė Lietuvos golfo federacijos (LGF) prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Vaikščioti po kilometrinius golfo aikštynus Vilniaus moksleiviams dar nereikės. Sostinėje dar tik montuojami 44 uždarųjų patalpų golfo komplektai, kuriuos mokykloms dovanojo LGF ir „Krasta Auto“.

Mokiniams pamokos patiko

Per kūno kultūros pamokas „Versmės“ gimnazijos moksleiviai jau išbandė taiklumą.

„Vaikams patiko, ypač jaunesniems“, – sakė „Versmės“ kūno kultūros mokytoja Irutė Juršėnaitė.

Tiesa, LGF dovanotos įrangos neužtenka užimti visų 25 mokinių – kol vieni kruopščiai ruošia smūgius, kitiems tenka luktelėti.

Be to, pedagogė pridūrė, kad mokytojams praverstų daugiau golfo pamokų. Jie dar nesijaučia pakankamai pasirengę moksleiviams perteikti golfo paslaptis. Bet tuo ketina pasirūpinti pati LGF.

Ji ketina ne tik kontroliuoti įrangą gavusias mokyklas ir nuodugniai domėtis golfo įtraukimu į ugdymo planą, bet ir sistemingai suteikti mokytojams golfo žinių.

Jau įrenginėja aikšteles

Golfo įrangos dovanojimas mokykloms – tik vienas iš LGF plano etapų.

Prie kai kurių Lietuvos mokyklų LGF jau įrenginėja aikšteles: kelia stiebus, specialius kamuoliukus „sugeriančius“ tinklus, įrengia kamuoliukų išmušimo vietas.

Tokiose aikštelėse mokiniai naudos standartines golfo lazdas ir į tinklą smūgiuos iš 6–8 metrų atstumo.

Uždarosiose patalpose naudojama įranga kitokia: specialios didesnės lazdos, stalo teniso dydžio kamuoliukai, lipnūs taikiniai. „Bet žaidimo ir mokymosi technika išlieka ta pati“, – pabrėžė R.Dovidaitis.

Trečiasis LGF socialinio projekto etapas – vaikų vežimas į aikštynus. Kelių Lietuvos mokyklų mokiniai jau kviečiami į specialias golfo stovyklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.