L. Kedienė ketina atsiprašyti apšmeižto M. Žalimo

Nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio motina Laimutė Kedienė ir žudiku išvadintas svarbus Kauno žudynių bylų liudytojas Mindaugas Žalimas ketina susitaikyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 2, 2014, 5:18 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 4:44 PM

Portalo lrytas.lt žiniomis, pirmadienį M.Žalimo privataus kaltinimo skundą nagrinėjančiam Vilniaus miesto apylinkės teismui bus pateikta taikos sutartis, pagal kurią L.Kedienė prisipažįsta apšmeižusi M.Žalimą, pasižada paneigti savo žodžius televizijos, kurioje vyras buvo apšmeižtas bei pasižada jam atlyginti turėtas teismo išlaidas ir kompensuoti patirtą moralinę žalą.

Ar sutartis bus patvirtinta, nuspręs privataus kaltinimo bylą nagrinėjanti teisėja.

Du nuosprendžius jau išgirdusi L.Kedienė trečią kartą į teisiamųjų suolą sėdo po pernai gruodį LNK televizijos laidai duoto interviu, kuriame ji pareiškė, kad M.Žalimas yra ne žmogus, kad jis nužudė jos sūnų bei gali nužudyti dukrą, jei ši sugalvos grįžti į Lietuvą.

„Duodu beveik 100 procentų, kad M.Žalimas ir mano sūnų nužudė. Čia 100 procentų jo darbas... Kodėl Neringa turi grįžti? Kad ją nužudytų toks M.Žalimas?", - žurnalistams kalbėjo L.Kedienė.

Po šio interviu M.Žalimas pažadėjo, kad pensininkė turės dar vieną bylą ir savo pažadą įvykdė.

Jis kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka ir L.Kedienei pateikė 10 tūkstančių litų civilinį ieškinį.

L.Kedienė skolinga neliko. Ji pateikė priešieškinį, kuriame teigė, kad M.Žalimas apšmeižė jos abu vaikus ir taip pat pareikalavo 10 tūkstančių litų kompensacijos.

Bylą pradėjus nagrinėti teisme L.Kedienė teigė, kad jos sūnus nėra nuteistas, todėl M.Žalimas negali kalbėti, jog jis nužudė Joną Furmanavičių bei Violetą Naruševičienę, taip pat aiškino, kad ji apšmeižta pasijautė po vieno M.Žalimo interviu, kuris buvo parengtas, bet eteryje taip ir nepasirodė.

Pateikti teismui šio mistinio interviu L.Kedienė nesugebėjo, todėl pabandė kaltinimus M.Žalimui sukti visai į kitą pusę, esą bylą nagrinėjant teisme jis ją ir jos gerbėjus išvadino psichiniais ligoniais.

M.Žalimo ir L.Kedienės konfliktas prasidėjo po Vilniaus apygardos teismo posėdžio D.Kedžio bendrininkų bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamojoje byloje.

Liudydamas teisme M.Žalimas pareiškė, kad teisiamieji ir pats D.Kedys jam nekart sakė, kad tuometė Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė pritarė brolio planams nužudyti mažiausiai šešis žmones ir jį skatina kraupiam nusikaltimui.

„Tu ne žmones žudysi, o velnius“, – D.Kedžiui esą sesers pasakytus žodžius citavo M.Žalimas.

L.Kedienė nėra vienintelė teista savo šeimoje. Jos vyras Vytautas Andrius Kedys taip pat teistas du kartus – už trukdymą antstolei vykdyti savo pareigas bei melagingų parodymų davimo Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjant Andriaus Ūso baudžiamąją bylą.

V.A.Kedys teisme ir anksčiau prokuratūroje, pareiškė, kad esą kartą atvykęs pas Stankūnus pasiimti anūkės, jis išvydo pusnuogį A.Ūsą. Vėliau paaiškėjo, kad V.A.Kedys nei karto nesilankė Stankūnų bute, todėl A.Ūso nei su „triusikais“, kaip teigė N.Venckienės tėvas, nei apsirengusio matyti negalėjo.

Už nepagarbą teismui L.Kedienei buvo skirta 2600 litų bauda, o V.A.Kedžiui už pasakas apie A.Ūso "triusikus" - teismas skyrė 650 litų baudą.

Neseniai Šiaulių apygardos teismas atmetė Kedžių ir Audronės Skučienės apeliacinį skundą ir paliko galioti Alytaus apylinkės teismo nuosprendį pagal kurį trijulė pripažinti kaltais dėl trukdymo antstolei Sonatai Vaicekauskienei atlikti savo pareigas.

L.Kedienė už savo elgesį 2012 metų kovo 23 dieną turės susimokėti 3250 litų, V.A.Kedys – 2600 litų, o A.Skučienė - 1300 litų baudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.