Teisėsaugininkai žada labiau purtyti vidaus reikalų ministeriją?

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, teisėsaugininkai turi telefoninius įrašus, atskleidžiančius, kad dabar jau atstatydinusiam vidaus reikalų ministrui įtaką Dailiui Alfonsui Barakauskui įtaką bandė daryti ne vienas suinteresuotas asmuo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2014, 10:51 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 5:46 PM

Vidaus reikalų ministerijoje viešųjų pirkimų kasmet atliekama už dešimtis milijonų litų. Kaip įtaria Specialiųjų tyrimų tarnyba, čia ne vienerius metus buvo veikiama pagal gerai atidirbtą korupcinę schemą – kai savi žmonės infiltruojami į ministeriją ir per juos vykdoma vadinamoji prekyba poveikiu.

„Lietuvos ryto“ šaltinių duomenimis, pareigūnai, privertę bendradarbiauti vieną tarp įtariamųjų atsidūrusį verslininką, turi duomenų, kad į vidaus reikalų ministeriją įsisukta dar tada, kai jai vadovavo Raimundas Palaitis. O praėjusiais metais, kai ši ministerija atiteko partijai „Tvarka ir teisingumas“, korupcija joje esą dar labiau suklestėjo.

Teigiama, kad pareigūnai labai daug tikisi iš vieno įtariamųjų verslininko Peisacho Kačergisnkio parodymų. Esą agentai turi duomenų, kad pernai P.Kačerginskio vadovaujamai įmonei „NT service“ už pusę milijono litų pavyko prakišti 70 tūkstančių realiai kainuojančią mobiliojo ryšio bazinę stotį – šie ir kiti projektai buvo vykdomi ne tiesiogiai per „NT service“, o per jos partnerius.

Panašus konkursas, kurio sąlygos vėl palankios vienai bendrovei, šaltinių duomenimis, esą paskelbtas ir dabar.

Tuo tarpu Rolandas Paksas, kurio partija „Tvarka ir teisingumas“ atsidūrė šio galimos korupcijos skandalo epicentre, kaltinimus, kaip ir per savo apkaltą prieš 10 metų, vadina politiniu užsakymu ir susidorojimu.

„Dvejus metus buvo darbiečių stuburas sukinėjamas į vieną ir kitą pusę. Galbūt atėjo laikas mūsų stuburą pasukinėti? Gal yra kažkas eilėj iš konservatorių ar liberalų, kurie norėtų užimti šitą vietą?“, – samprotavo tvarkiečių lyderis „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“.

Daugiau apie tai – šį sekmadienį, „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“, kurią matysite 21 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.