Buvusi kultūros ministro patarėja į ministeriją negrįš

Kultūros ministras Šarūnas

E. Furman nebedirbs ministro Š. Biručio komandoje.
E. Furman nebedirbs ministro Š. Biručio komandoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 12:30 PM

E. Furman atsistatydino, kai paaiškėjo, kad Kultūros ministerijos skelbtą 86 tūkst. litų vertės konkursą kultūros mecenavimo strategijai parengti laimėjo būtent šios už kultūros politikos prioritetų biudžeto klausimus atsakingos patarėjos įkurta įstaiga - Ateities visuomenės forumas, primena ELTA. Ateities visuomenės institutą E. Furman įregistravo 2012-ųjų birželio 22 d. savo bute sostinės Savičiaus gatvėje. Registre tuo metu ji buvo įrašyta ir kaip šios įstaigos direktorė.

Š. Birutis patarėjai pasiūlė grįžti, remdamasis Kultūros ministerijos vidaus dokumentų analize bei vadovaudamasis Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvadomis, kuriose sakoma, jog komisija, „įvertinusi gautą medžiagą dėl dr. Erikos Furman veiklos atitikties Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams, nusprendė tyrimo nepradėti“.

„Ministerijoje savo misiją jau įgyvendinau - mano iniciatyva buvo sukurtas ES paramos skyrius, kurio dėka kultūros ministerija tapo asignavimų valdytoja struktūrinių fondų skirstyme 2014-2020 m., bei turės galimybę investuoti į kultūros ekonomikos augimą apie 1 mlrd. 100 mln. litų. (...) Dabar mano patirtis pasipildė žiniomis apie kultūros politiką bei valstybės tarnybą. Ketinu visas savo ateities veiklas nukreipti darnios visuomenės kūrimui, valstybės sistemos ir įstatymų tobulinimui. Dabar turiu daug naujų idėjų, kurias norėčiau įgyvendinti“, - pranešime spaudai cituojama E. Furman.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio