Laisva ministro kėdė masina ir kairiuosius

Ar vidaus reikalų ministrą iš posto išvertęs galimos korupcijos skandalas iš „tvarkiečių“ nepasiglemš ir visos ministerijos? Jos vairą į savo rankas norintys perimti socialdemokratai užsimena, kad tai gali įvykti.

R.Pakso žodis dėl kandidato į ministrus turėtų būti lemiamas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Pakso žodis dėl kandidato į ministrus turėtų būti lemiamas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Nov 4, 2014, 7:53 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:09 AM

Dailiui Barakauskui, kaip jis pats aiškino, dėl sveikatos bėdų staiga pasitraukus iš ministro posto, jis jau buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

O „tvarkiečiams“ tenka skubiai ieškoti naujo Vidaus reikalų ministerijos vairininko. Tačiau į šią ministeriją dairosi ir koalicijos partneriai.

Socialdemokratai neoficialiai kalba, kad surasti tinkamą kandidatą į vidaus reikalų ministrus partijai „Tvarka ir teisingumas“ gali būti keblu, todėl užsimenama apie galimus ministerijų mainus.

Pavardės – tik dėl akių

Vienas realiausių variantų – esą „tvarkiečiams“ galėtų būti pasiūlyta Teisingumo ministerija, į kurią jie pretendavo sudarant koaliciją. Tada kaip kandidatas į ministrus buvo minimas Remigijus Žemaitaitis.

Seimo Ekonomikos komiteto vadovas taip pat buvo siūlomas kandidatu į vidaus reikalų ministrus, bet neperėjo prezidentės filtro.

Dabar „tvarkiečiai“ vėl mini šio politiko pavardę, tačiau pats parlamentaras tik juokiasi iš šių kalbų.

R.Žemaitaičio, jo frakcijos kolegų Jolitos Vaickienės ir Kęstučio Bartkevičiaus pavardės išmestos į viešumą greičiausiai norint nukreipti dėmesį nuo realaus kandidato.

Beje, visi trys šie politikai viešai buvo įvardyti ir kaip kandidatai į aplinkos ministrus.

Viceministras netiko

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, pretendentų į vidaus reikalų ministrus paieškos kol kas vyksta ne Seime.

Iš pradžių kaip galimas kandidatas buvo paminėtas ir dabartinis vidaus reikalų viceministras Žimantas Pacevičius, tačiau vėliau jo pavardė iš sąrašo buvo išbraukta.

Aiškinama, esą viceministras šiame poste neatsiskleidė, be to, neatliko misijos, kuri jam teko einant į D.Barakausko komandą.

Mat Ž.Pacevičius turėjo užtikrinti, kad ministeriją aplenktų korupcijos skandalai, bet nutiko priešingai. Pareigūnai šiuo metu narplioja galimai neskaidrius pirkimus.

Sakė, kad nėra ko skubėti

Kandidatų į vidaus reikalų ministro postą ieško partijos „Tvarka ir teisingumas“ vedlys Rolandas Paksas.

Po penktadienį vykusio pokalbio su premjeru Algirdu Butkevičiumi europarlamentaras buvo susitikęs ir su keliais galimais pretendentais.

Teigiama, kad vienas jų, susijęs su teisėsaugos struktūromis, buvo iš R.Pakso aplinkos, kai jis ėjo prezidento ar premjero pareigas.

Bet pats R.Paksas pirmadienį „Lietuvos rytui“ pareiškė, jog nėra kur skubėti: „Nieko neatsitiks, jei dar kokią savaitę Lietuva pagyvens be ministro.“

„Tvarkiečių“ vadovas tvirtino, kad kandidatai atsirenkami pagal kompetenciją, gebėjimus organizuoti darbą, pasiekti tikslus ir sutelkti ministeriją: „Jei tai padarytų partijos kandidatas, būtų pliusas.“

Politikas kategoriškai neigė, kad dėl skandalo Vidaus reikalų ministerijoje galėtų iširti valdančioji koalicija: „Niekas jai negresia.

Kitas dalykas – pagal valdančiosios koalicijos sutartį ši ministerija priklauso mums ir mes ieškome kandidato.“

Tiesa, R.Paksas neatmetė, kad svarstytų koalicijos partnerių siūlymus dėl galimų mainų, jeigu tokie būtų oficialiai pateikti.

Tačiau, europarlamentaro teigimu, situacija dėl kandidato nėra tokia, kad reikėtų kalbėti apie mainus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.