Seimo narys V.Simulikas ketina kandidatuoti į Šiaulių merus

Seimo narių mišrios grupės

V.Simulikas į parlamentą išrinktas vienmandatėje Dainų apygardoje Šiauliuose.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
V.Simulikas į parlamentą išrinktas vienmandatėje Dainų apygardoje Šiauliuose.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2014, 1:43 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:02 AM

V.Simulikas subūrė visuomeninį rinkimų komitetą, kuris registruotas Vyriausioje rinkimų komisijoje. „Ketinu kandidatuoti, jei komitetas iškels, o tikėtina, kad iškels“, - BNS sakė šiuo metu komiteto koordinatoriumi įvardijamas V.Simulikas.

V.Simulikas į parlamentą išrinktas vienmandatėje Dainų apygardoje Šiauliuose, tad jo sėkmės atveju mero rinkimuose vyktų nauji rinkimai į atsilaisvinusią parlamentaro vietą. Socialliberalams priklausęs V.Simulikas, partijai 2011 metais nusprendus jungtis su „darbiečiais“, pasirinko pereiti pas socialdemokratus, o rugpjūtį partiją paliko, argumentuodamas siekiais savivaldos rinkimuose.

Parlamentaro inicijuotas visuomeninis rinkimų komitetas Šiauliuose gavo pavadinimą AG, tačiau šiauliečiai tikisi pasivadinti „Už Šiaulius“.

Rinkimų komitetą įsteigė 101 steigėjas, jie ketina iškelti 62 kandidatus į Šiaulių miesto tarybą ir savo kandidatą į merus. „Mūsų darbo tikslas – gražesni, tvarkingesni, jaukesni Šiauliai ir besišypsantys bei nebenorintys išvykti šiauliečiai“, – sako V.Simulikas.

Parlamentaras apgailestauja, kad šiuo metu nepartiniams kandidatams rinkimuose nesuteikta galimybė patiems pasirinkti pavadinimą, tad kol kas tenka vadintis atsitiktinai atitekusiu raidžių junginiu AG. Pasak jo, tikimasi, kad artimiausiu metu ši nuostata bus panaikinta, po Konstitucinio Teismo nutarimo, kad tokia tvarka prieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Savivaldos rinkimams iš viso jau registravosi 9 komitetai Šiaulių, Kauno, Palangos, Alytaus miestuose, taip pat Prienų, Skuodo ir Zarasų rajonuose.

Kovo 1 dieną vyksiantys savivaldybių tarybų rinkimai bus pirmieji, kuomet merai bus renkami tiesiogiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.