Šiauliuose į bėdą patekusiems pensininkams padėjo policininkas

Automobiliu iš kapinių važiavę ir netikėtai jam sugedus sankryžoje stovėti likę garbaus amžiaus šiauliečiai sulaukė kitų eismo dalyvių abejingumo.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 4, 2014, 12:59 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:21 AM

Į pagalbą sutrikusiems pensininkams atskubėjo pro šalį važiavęs Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Pietinės nuovados tyrėjas Aurelijus Marcinkus.

Apie gražų savo pavaldinio poelgį Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas sužinojo gavęs šiauliečio Algirdo Varnavičiaus laišką.

A.Varanavičius rašė, kad spalio 29-ąją jo uošviai Algirdas ir Aldona Ežerskiai savo automobiliu važiavo iš kapinių į namus. Architektų-Gardino gatvių sankryžoje netikėtai užgeso automobilio variklis. Nepavykus jo užvesti, pagyvenę žmonės labai susijaudino.

Patraukti automobilį iš ganėtinai judrios sankryžos pensininkams buvo sudėtinga, o čia likusi mašina pradėjo trukdyti eismui.

Užuot padėję į bėdą patekusiems pensininkams kitų automobilių vairuotojai spaudė garso signalus.

Pasak A.Varanavičiaus, jų uošviams į pagalbą atskubėjo tik vienas pro šalį važiavęs vaikinas, kuris padėjo patraukti automobilį, o po to – ir užvesti jo variklį.

Sužinoję, kad jiems padėjo policijos pareigūnas, Algirdas ir Aldona Ežerskiai paprašė savo žento parašyti laišką policijos viršininkui ir padėkoti už tokį jo pavaldinio poelgį.

„Man taip pat malonu, kai apie policijos pareigūnus išgirstu gerų žodžių. Todėl ir nusprendžiau parašyti šį laišką. Ačiū Jums“, - tokias žodžiais savo laišką baigė uošvių prašymą parašyti padėką įvykdęs A.Varanavičius.

Į keblią situaciją patekusiems pensininkams padėjęs Pietinės policijos nuovados tyrėjas A.Marcinkus savo poelgio nesureikšmino, tik apgailestauja dėl žmonių abejingumo.

„Kad jūs būtumėte matę tą vaizdą... Senoliai iš paskutiniųjų bando iš sankryžos išstumti automobilį, o prabangių automobilių vairuotojai, užuot jiems padėję, pypina signalais, kad jie greičiau suktųsi... Negaliu aš taip, visada padedu - tiek senam, tiek jaunam“, - šią situaciją prisiminė A.Marcinkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.