Kritikavęs žiniasklaidą Vygaudas Ušackas jau atsiprašo

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas atsiprašė Lietuvos žiniasklaidos. V.Ušackui teko atsiprašyti dėl savo žodžių ištartų šios savaitės pradžioje.

V.Ušackui teko atsiprašyti dėl savo žodžių ištartų šios savaitės pradžioje.<br>R.Jurgaičio nuotr.
V.Ušackui teko atsiprašyti dėl savo žodžių ištartų šios savaitės pradžioje.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-05 13:52, atnaujinta 2018-01-22 06:19

Jis pirmadienį sukritikavo Lietuvos žiniasklaidą, sakydamas, kad ji pernelyg vienpusiškai neigiamai praneša apie Rusiją ir nepateikia subalansuotos objektyvios nuomonės.

„Pirmiausia, nuoširdžiai atsiprašau Lietuvos žurnalistų, jeigu savo pasisakymu jus įžeidžiau ar kvestionavau jūsų profesionalumą“, – tokius žodžius V.Ušackas parašė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Politikas atsiprašė už anksčiau ištartus savo žodžius. Jis teigė, kad Lietuvos žiniasklaida ganėtinai vienpusiškai pateikia poziciją Rusijos atžvilgiu. V.Ušacko nuomone, mūsų šalyje labai daug neigiamos ir nepakankamai objektyvios nuomonės.

Linkėjo suprasti rusų kultūrą

Atsiprašydamas V.Ušackas pabrėžė, kad yra pats buvęs žurnalistas: „Šalies žiniasklaidoje turiu nemažai gerų bičiulių, kurių profesionalumą, atsidavimą, tarnystę savo profesijai ir kraštui nuoširdžiai vertinu.

Aš gerbiu ir didžiuojuosi žodžio laisve Lietuvoje, ko labai pasigendu Rusijoje ir tik linkėčiau, kad šioje šalyje, o tai pat ir kitose šalyse, kur užgniaužiama laisva žiniasklaida, alternatyvi politinė ir pilietinė nuomonė, būtų gerbiama žodžio laisvė, pilietinė visuomenė ir politinė opozicija.

Apie tai nuolatos kalbu susitikimuose ne tik su Europos, bet, visų pirma, su Rusijos valdžios, žiniasklaidos ir pilietinės visuomenės atstovais.“

Jis linkėjo, kad lietuviai, būdami kaimynystėje, suprasdami rusų kalbą, kultūrą ir tradicijas, išsamiau ir objektyviau įvertintų procesus, tame tarpe ir tokius sudėtingus ir pavojingus, kaip konfliktas Ukrainoje, neteisėti Rusijos veiksmai bei procesai pačioje Rusijoje.

„Apie tai ir kalbėjau bei savo vertinimais dalinausi su Kauno Technologijos Universiteto (KTU) studentais. Tikiuosi, kad visas paskaitos tekstas bus prieinamas žiniasklaidos atstovams, o tie, kurie perskaitys galės visapusiškai susipažinti su mano vertinimais. Mano citatos iš mano paskaitos Kauno technologijos universitete sukėlė audrą Lietuvos žiniasklaidoje ir ne tik“, – pripažino V.Ušackas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.