Lietuviai Ukrainos vaikams nepagailėjo 130 tūkst. litų

Lietuvos gyventojai Ukrainos vaikams per spalio mėnesį vykusią organizacijos „Gelbėkit vaikus“ surengtą akciją paaukojo per 130 tūkst. litų. Pinigai, bendradarbiaujant su Ukrainos moterų sąjunga, bus skirti pabėgėlių iš Krymo, Luhansko ir Donecko sričių stovyklose gyvenantiems vaikams.

Pabėgusiems suaugusiesiems, o ypač vaikams trūksta maisto, šiltų drabužių ir batų.<br>AP nuotr.
Pabėgusiems suaugusiesiems, o ypač vaikams trūksta maisto, šiltų drabužių ir batų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2014, 9:39 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:04 AM

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė sako, kad Lietuvos žmonių pagalba Ukrainai labai svarbi, nes žiemos Ukrainoje šaltos ir ilgos, temperatūra dažnai nukrenta žemiau -25 laipsnių.

„Į centrinę Ukrainos dalį iš karinio konflikto teritorijų į pabėgėlių stovyklas perkelta daugiau nei 400 tūkst. žmonių, kurie šią vasarą iš karo zonos pabėgo vos su keliais svarbiausiais asmeniniais daiktais. Šie žmonės ne tik kad neturi būtiniausių drabužių ir būtiniausių namų ūkio reikmenų, bet ir turės iškęsti žiemos šalčius. Suaugusiesiems, o ypač vaikams trūksta maisto, šiltų drabužių ir batų“, - kalba organizacijos vadovė.

Be to, organizacija turi tarptautinio tinklo „Save the Children“ duomenų, jog tarp pabėgėlių ir centrinėje Ukrainos dalyje gyvenančių vietinių žmonių kyla priešpriešų, nes į centrinę šalies dalį perkėlus daug pabėgėlių šeimų, darželiai bei mokyklos tapo perpildyti, atsirado konkurencija dėl vietos šiose įstaigose, kyla bendruomenių susiskaldymo ir konfrontacijos problemų.

„Gelbėkit vaikus“, kartu su Ukrainos moterų sąjunga, už surinktas Lietuvos žmonių aukas teiks pagalbą pabėgėlių šeimoms: parūpins joms šiltų drabužių, patalynės, antklodžių, batų, šildymo įrangos ypatingas dėmesys bus skiriamas šeimoms, auginančioms vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.