NATO misiją atliekančius karius aplankė Portugalijos pareigūnai

Trečiadienį į Lietuvą atvyko Portugalijos gynybos ministras Jose Pedro Aguiaras-Branco ir Portugalijos kariuomenės vadas generolas Arturas Neves Pina Monteiro.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 5, 2014, 1:10 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 6:28 AM

Sostinėje svečiai susitiko su Lietuvos krašto apsaugos ministru Juozu Oleku ir kariuomenės vadu generolu majoru Jonu Vytautu Žuku.

Lietuvos ir Portugalijos kariškiai bei politinė vadovybė aptarė su regiono saugumu susijusius klausimus, NATO oro policijos misijos ir dalyvavimo tarptautinėse operacijose perspektyvas.

Po to svečiai Portugalijos karinių pajėgų orlaiviu išskrido į Karinių oro pajėgų (KOP) Aviacijos bazę. Šiaulių oro uoste nusileidusį lėktuvą pasitiko KOP vadovai.

Susipažinę su Aviacijos baze, Portugalijos gynybos ministras J.P.Aquiaras-Branco ir kariuomenės vadas A.N.P.Monteiro po pietų aplankė NATO oro policijos misiją atliekančius portugalus karius ir jiems talkinančius kanadiečius.

Portugalijos kariai į šią misiją atvyko antrą kartą. Pirmąsyk portugalai buvo atskridę prieš 7 metus.

Šįkart misiją nuo rugsėjo pradėję Portugalijos kariai patruliuoja Baltijos šalių oro erdvėje šešiais reaktyviniais naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.