A. Kubilius žada Vyriausybę aprūpinti kadrais

Seimo opozicijos lyderis

A.Kubilius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Kubilius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2014, 11:59 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:29 AM

„Pats ministras savo kvalifikacija nekelia man kokių nors abejonių. Galiu pasidžiaugti, kad mūsų Vyriausybėje teko poną Skvernelį paskirti generaliniu komisaru. Tai jau antras ministras šitoje Vyriausybėje, kurio ankstesnėje biografijoje, mes, kaip Vyriausybė, arba atskiri mūsų ministrai, yra suvaidinę didelį vaidmenį. Pavyzdžiui, Roką Masiulį buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas paskyrė „Klaipėdos naftos“ vadovu, dabar jis tapo ministru“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

Jam susidarė įspūdis, kad valdančiojoje koalicijoje yra problemų su kadrais. „Tai, kad šitoje koalicijoje, šioje valdžioje yra problemų su žmogiškais resursais ir jiems tenka tokius asmenis pasitelkti ministrais, manęs tai nestebina, tai jau tampa tokiu pasikartojančiu reiškiniu. Jeigu reikės, mes ir daugiau galėsime pasirūpinti būsimais ministrais“, – teigė konservatorių lyderis A.Kubilius.

Lapkričio 5 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko teikimą, paskyrė S.Skvernelį vidaus reikalų ministru.

Policijos generalinis komisaras S. Skvernelis yra vertinamas kaip pareigūnas, sukaupęs didelę patirtį.

2005 m. S.Skvernelis buvo paskirtas Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininku, 2008 m. – policijos generalinio komisaro pavaduotoju, o nuo 2011 m. kovo 7 d. – policijos generaliniu komisaru.

S.Skvernelis pradės eiti vidaus reikalų ministro pareigas po to, kai prisieks Seime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.