Kaune – kompensacijos už privačius vaikų darželius

Ketvirtadienį posėdžiaujanti Kauno savivaldybės taryba nusprendė palengvinta finansinę naštą vietų valstybiniuose vaikų darželiuose negaunančių tėvų vaikams.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 6, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:51 AM

Tie, kurie savo atžalas veda į privačius darželius sulauks 100 eurų kompensacijos. Ši suma bus pradėta mokėti nuo kitų metų liepos mėnesio.

„Kalbant apie tai, koks tikslas yra šitos tvarkos, tai pirmiausia norima tėvams, kurie veda vaiką į privatų darželį, kompensuoti 75 eurus arba 258 litus. Visi žinome, kad, rugsėjo 1 dienos duomenimis, beveik 700 vaikų nepateko į darželius. Taip pat žinome, kad pati problema yra laikina, tikėtina, kad po kokių 3 metų tas skaičius bus mažesnis. Tad iš tikro remti privačius darželius yra ir pigiau, ir efektyviau nei pačiai savivaldybei statyti kažką naujo“, – pristatydamas sprendimo projektą kalbėjo liberalas Simonas Kairys.

Kaune šiuo metu veikia 13 privačių darželių, kuriuos lanko 300 vaikų.

Kompensuoti dalį tėvų mokamo mokesčio už privačius darželius yra nusprendusi ir Kauno rajono savivaldybė. Rajono valdžia numato nuo kitų metų sausio kas mėnesį prie privačią įstaigą lankančio vaiko išlaikymo prisidėti 250 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.