L. Linkevičius ragina palaikyti spaudimą Rusijai

Užsienio reikalų ministras

L.Linkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Linkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2014, 9:03 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:02 AM

Anot L.Linkevičiaus, savaitgalį Donecke ir Luhanske vykę separatistų rinkimai rodo situacijos blogėjimą Ukrainos rytuose, taip pat pamina dar rugsėjį Baltarusijos sostinėje Minske pasirašytus susitarimus. Pasak ministro, šis įvykis tarptautinę bendruomenę turėtų paskatinti dar labiau susitelkti ir nešvelninti Rusijai taikomų sankcijų dėl Maskvos vaidmens Ukrainos konflikte.

„Tai lemiamas momentas ne tik Ukrainoje, bet ir mūsų pačių elgesyje, tarptautinės bendruomenės susitelktume. Jau anksčiau buvo tam tikrų tendencijų girdėti, kad galbūt reiktų pakeisti taktiką, kad tos sankcijos galbūt nėra tokios veiksmingos. Aš manau, kad dabar yra laikotarpis, kai reikia susitelkti ir palikti visą tą spaudimą tiems, kurie priiminėja tokius sprendimus“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė L.Linkevičius.

Ministro nuomone, dabar sumažinus spaudimą Rusijai, būtų sudarytos visos prielaidos „užšaldyti“ Donbaso konfliktą, o tai trukdytų Ukrainos integracijai į Europos erdvę.

„Matyt, toks ir yra sumanytojų tikslas“, – apie separatistų ir Maskvos politiką kalbėjo L.Linkevičius.

Tarptautinei bendruomenei neapsisprendžiant, kaip toliau elgtis su Rusija, L.Linkevičius teigia Maskvos elgesyje pastebintis vis daugiau įžūlumo ir cinizmo – atvirai remiamos teroristinės grupuotės, neatmetama galimybė, kad separatistai bandys veržtis į Rytų Ukrainos gilumą.

Tarptautinės bendruomenės ir oficialiojo Kijevo nepripažinti rinkimai vyko sekmadienį. Donecke juos laimėjo niekieno nepripažintos „Donecko liaudies respublikos“ Aleksandras Zacharčenka, tapęs separatistinio regiono prezidentu. Tokį patį statusą turinčios „Luhansko liaudies respublikos“ prezidentu buvo išrinktas Igoris Plotnickis. Rusija yra pareiškusi, kad „gerbs“ Donbaso žmonių valią ir apsisprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.