Lietuvos kariuomenė įsigis naujų šarvinių liemenių

Lietuvos kariuomenė dar šiais metais papildomai  įsigis naujų šarvinių liemenių kariams. Tokią sutartį Lietuvos kariuomenė pasirašė su Ginklų fondu prie Vidaus reikalų ministerijos, kuris vykdys šarvinių liemenių įsigijimą ir pristatymą pagal Lietuvos kariuomenės poreikį. Šių metų poreikis - 1 tūkst. vienetų, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos kariuomenė įsigis tokių naujų šarvinių liemenių.<br>KAM nuotr.
Lietuvos kariuomenė įsigis tokių naujų šarvinių liemenių.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:21 AM

„Kario saugumas ir jo aprūpinimas visomis reikiamomis apsaugos priemonėmis yra vienas iš pagrindinių mūsų veiklos prioritetų. Šiais metais pasirašę sutartis dėl prieštankinės ir priešlėktuvinės ginkluotės įsigijimų dabar siekiame  visapusiškai  aprūpinti karį,“ – sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Visą šarvinių liemenių  įsigijimo procesą  2014 m. vykdys Ginklų fondas.

Šarvinės liemenės bus perkamos iš už šiais metais krašto apsaugai papildomai skirtų 130 mln. litų. Šarvinių liemenių  įsigijimą,  planuojama, Lietuvos kariuomenė tęs  ir kitais metais. Jos bus perkamos už 2015-2020 m. numatytą finansavimą karių apsaugos priemonėms įsigyti.

Naujosios šarvinės liemenės pirmiausiai pasieks Lietuvoje taikos metu užduotis vykdančius ir tarptautinėse karinėse  pratybose, misijose bei NATO  ir ES greitojo reagavimo pajėgų budėjimuose dalyvaujančius karius.

Įsigyjamos liemenės pagal savo konstrukciją yra identiškos įsigytoms 2008 metais, tačiau naujose liemenėse yra patobulintos oro cirkuliacinės savybės, kad karys jas nešiodamas jaustų mažesnį diskomfortą.

Šarvinė liemenė yra skirta individualiai kario apsaugai. Ją sudaro tekstilinės medžiagos apvalkalas, į kurį įdedami atitinkamo saugos lygio balistiniai paketai bei apsaugos plokštės.  Šarvinė liemenė taip pat turi ir kirkšnių srities, kaklo ir žastų (bicepsų) apsaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.