NATO kariai visuomenę kviečia apžiūrėti karinę techniką

Lapkričio 9 d. visuomenė kviečiama atvykti į Pabradę, kurioje bus galima apžiūrėti visą Lietuvos ir sąjungininkų karinę techniką, dalyvaujančią tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2014“. Nuo 11 iki 15 valandos Pabradėje, aikštelėje šalia prekybos centro „Maxima“ (Vilniaus g. 96) stovės įvairios karinės transporto priemonės iš visų devynių šiose pratybose dalyvaujančių NATO valstybių.

NATO kariai sekmadienį visuomenę kviečia apžiūrėti karinę techniką.<br>Eil. V.Džiavečkos nuotr.
NATO kariai sekmadienį visuomenę kviečia apžiūrėti karinę techniką.<br>Eil. V.Džiavečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 2:18 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:51 AM

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, renginyje Jungtinių Amerikos Valstijų kariai demonstruos vikšrinę pėstininkų kovos mašiną „Bradley“ ir ratinį šarvuotą transporterį „Stryker“, Vokietijos kariai visuomenei pristatys šarvuotą transporterį „Fuchs“ ir lengvai šarvuotą visureigį „Fennek“.

Vengrijos ekspozicijoje bus galima išvysti ratinį šarvuotą transporterį BTR-80M ir karinį visureigį „MB Wolf“. Į Pabradę atvykę žmonės taip pat galės apžiūrėti Čekijos karių pristatomą lengvai šarvuotą transporterį „Dingo“, taip pat Lietuvos kariuomenės šarvuotą transporterį M113, karinį visureigį HMMWV ir daugiafunkcinį sunkvežimį SISU.

Jungtinės Karalystės ekspozicijoje svečiai išvys karių atsigabentus visureigius ir sunkvežimius, Kanados ir Estijos kariai demonstruos turimą ginkluotę ir ekipuotę.

Taip pat, lapkričio 9 d. kariai ir karinė technika persidislokuos iš Gaižiūnų į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje, ir judės keliais Rukla-Molėtai-Pabradė. Planuojama, kad 10 val. karinė kolona sustos Molėtuose (Vilniaus g. 44, prie miesto savivaldybės). Miesto gyventojai ir svečiai galės apžiūrėti Karaliaus Mindaugo husarų bataliono ir pratybose dalyvaujančių Liuksemburgo atstovų karinę techniką ir ginkluotę.

Lapkričio 2‒14 dienomis Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2014“ iš viso dalyvauja apie 2,5 tūkst. karių iš devynių NATO šalių. Per šias pratybas yra naudojama daugiau nei 300 įvairios karinės paskirties transporto priemonių. Pratybos skirtos treniruoti NATO jungtinių karinių vienetų sąveiką, veiksmų suderinamumą ir pasirengimą vykdyti gynybines ir puolamąsias operacijas. Planuojama, kad kasmet pratybos augs ir apjungs vis daugiau NATO ir partnerių šalių karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.