Adomėno grėblys

Seimas ketvirtadienį nepritarė , kad Vilniui būtų skiriamas didesnis procentas nuo surenkamų mokesčių.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Nov 7, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:07 AM

Vilniaus skolos tapo populiaria tema artėjant savivaldos rinkimams ir šio projekto, kurį paruošė konservatorius Algis Strielčiūnas, svarstymas davė peno ir šnekoms, ir riksmams, ir samprotavimams. Pasireiškė ir visi menami kandidatai į Vilniaus merus.

Keisčiausia, kad visi veikėjai, deklaruojantys meilę Vilniui, pradėjo rėkti "neduosim Zuokui pinigų!“. Nors buvo minimas tik miestas ir jo ateitis. Net projektas buvo paruoštas konservatoriaus.

Air Lituanica!“ – rėkė veikėjai. „Vilnius veža!“ – rėkė veikėjai. „Aš susitvarkysiu su skolomis!" – rėkė veikėjai. Bet matyt iš begalinės meilės Vilniui ir begalinio rūpesčio Vilniaus žmonėmis, visi balsavę prieš užmiršo, kad kalba eina apie miesto gyvenimą ir subtilų jo organizmą, kurį prižiūrėti ir kuriuo rūpintis reikia nuolat, o ne tik prieš rinkimus.

Matyt Seime tvyro tokia susireikšminimo dvasia, kad visi svarstomi klausimai vertinami ne pagal problematiką, o pagal tai ar čia „Jono klausimas, ar Petro“.

Kad buvo šnekama apie Vilnių, beveik niekas neprisiminė . Garsiausiai skambėjo riksmai, kad nereikia duoti Zuokui pinigų.

Neprisiminė, matyt, Seimo nariai ir pamokančios laidos, kurioje politikas Mantas Adomėnas, kalbėdamas dievagojosi, kad jis myli Vilnių bei vilniečius ir buvo sugėdintas, pademonstravus balsavimo dėl Vilniaus pinigų rezultatus.

Įdomu, kaip rėkiantys kandidatai į Vilniaus merus tvarkytųsi su miesto finansais, jei laimėtų postą?

Na, matyt, kitą dieną uždarytų „Air Lituanica“ ir „Vilnius veža“, tada dar po savaitės sustabdytų mero A.Zuoko pradėtus ir savivaldybės plėtojamus kitus projektus.

Tuomet pabandytų patys ką nors padaryti. Ir dar po kokio mėnesio sugrįžtu į Seimą, tikindami, kad reikėtų Vilniui palikti didesnį procentą nuo surenkamų mokesčių.

Nes Vilnius gauna mažesnę dalį nei kiti miestai, nes Vilnius generuoja didesnes pajamas, bet gauna gerokai mažiau, todėl grimzta į skolas.

Taip prakaituodami sakytų gerbiami kandidatai, visai pamiršdami, kur jau tai buvo kalbėta. Kaip ir dabar yra pamiršę „Adomėno grėblį“, ant kurio pasiryžę iškilmingai užlipti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.