D. Barakauskas nesuspėjo išgelbėti visų artimųjų

Kas bendra tarp prieškario Lietuvos prezidento A.Smetonos ir praėjusią savaitę vidaus reikalų ministro kabinetą palikusio „tvarkiečio“ D.Barakausko? Abu šiuos politikos veikėjus gelbėtojai apdovanojo 1-ojo laipsnio kryžiumi „Artimui pagalbon“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-11-07 07:44, atnaujinta 2018-01-22 02:57

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovai paaiškino, kad dabar jau buvęs ministras itin prisidėjo atgaivinant savanorijos idėjas priešgaisrinėje apsaugoje.

Kitas didelis D.Barakauskas nuopelnas – gelbėjimo darbų organizavimas, ugniagesių sutelkimas ir vadovavimas operacijai šių metų pavasarį Smiltynėje kilusio didelio kalnapušių gaisro metu.

Nenuostabu, kad įvairių įstaigų darbuotojai norėjo žūtbūt įsiteikti autoritariniu valdymu garsėjusiam šalies prezidentui A.Smetonai, tačiau visiškai neaišku, kodėl toks apdovanojimas skiriamas politikui už jo tiesioginių pareigų vykdymą.

Po tokių neaiškumų atsiranda visokių sąmokslo teorijų. Pavyzdžiui, tokia: gal kryžių „Artimui pagalbon“ buvę pavaldiniai D.Barakauskui įteikė už paramą, kurią jautė Seimo Antikorupcijos komisijai prieš metus taršant departamento vadovus dėl milžiniškų lėšų panaudojimo Bendrajame pagalbos centre.

Vis dėlto net D.Barakauskas, atrodo, nėra visagalis ir nesuspėja pagelbėti visiems artimiems žmonėms.

Tarp tokių atsidūrė buvę jo politinės komandos nariai A.Juocevičius ir E.Raistenskis.

Abu šie veikėjai minimi ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu stambiu mastu, kai esą buvo daroma įtaka Vidaus reikalų ministerijos vykdytiems viešiesiems pirkimams.

Turbūt neverta tikėtis, jog į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų rankas pakliuvę buvę pavaldiniai norės D.Barakauskui įteikti kokią nors dovaną, bet galbūt „tvarkiečiui“ medalį už pagalbą įteiks STT. Žinoma, su sąlyga, jeigu buvęs ministras, apklausiamas kaip specialusis liudytojas, buvo tikrai atviras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.