J. Olekas Ukrainos ministrą informavo apie didesnę paramą

Lietuvos krašto apsaugos

J.Olekas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Olekas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 7, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:33 AM

Anot Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešimo, šiemet Ukrainai paremti vien iš KAM biudžeto papildomai skirta apie 400 tūkst. litų.

Krašto apsaugos ministras taip pat pabrėžė Lietuvos Vyriausybės ir visuomenės paramą Ukrainai siekiant demokratinių reformų ir didesnės integracijos į Europą.

J.Olekas sakė, kad vienas iš prioritetų, plėtojant karinį bendradarbiavimą su Ukraina per artimiausius metus bus trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados projekto įgyvendinimas.

Prisidėdama prie paramos Ukrainai, Lietuvos KAM kasmet finansuoja Ukrainos karių studijas Lietuvos karinio rengimo įstaigose ir Baltijos gynybos koledže rengiamuose mokymuose. Šiuo metu Lietuvos karo akademijoje anglų kalbos mokosi du studentai iš Ukrainos. Daugiau nei 30 Ukrainos karių šiemet bus baigę puskarininkių rengimo kursus Lietuvos kariuomenės mokykloje. Lietuvos kariuomenė taip pat padėjo kariniu lėktuvu į Lietuvą pargabenti sužeistuosius antiteroristinės operacijos Ukrainoje dalyvius, kurie po gydymo civilinėse gydymo įstaigose reabilituojasi karių reabilitacijos centre Druskininkuose.

KAM taip pat suteikė Ukrainos kariuomenei materialinę paramą, skirdama medicinos priemonių, sausų davinių ir ekipuotės dalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.