Lietui lyjant kauniečiai plovė suoliukus

Artėjantys savivaldybių rinkimai verčia pasistengti ir net persistengti Kauno miesto tvarkdarius. Visą vasarą kauniečiai negalėjo prisėsti ant paukščių priterštų suoliukų Laisvės alėjoje. Bet lapkritį Kauno savivaldybė pasistengė pagerinti miesto įvaizdį ir nuplauti suoliukus, ant kurių tokiu metų laiku mažai kas ir sėdi.

Kaune suoliukai plaunami ir per lietų.<br>A.Jančio nuotr.
Kaune suoliukai plaunami ir per lietų.<br>A.Jančio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:53 AM

Penktadienį „Kauno švaros“ darbininkai smarkia srove purškė suoliukus Laisvės alėjoje. Tai priminė populiarios vaikiškos knygos apie šuns Pifo nuotykius siužetą. Šeimininkas jam liepė palaistyti daržą, vargšas šunelis ir laistė, net pliaupiant lietui.

Kauno tvarkdariai penktadienį suoliukus irgi plovė lyjant lietui. Labiausiai suoliukus Laisvės alėjoje apteršia paukščiai, mat mėgstamos kauniečių pasisėdėjimo vietos įrengtos po medžiais.

Vis tik vėlų rudenį paukščiai teršia mažiau, pagaliau ir kauniečiai retai sėdasi atsipūsti ant suolų – lapkritis palyginti šiltas, bet vis tiek vėsoka.

Šį pavasarį ir vasarą suoliukai Laisvės alėjoje, ypač atkarpoje tarp Soboro ir A.Mickevičiaus gatvės, net baltavo nuo paukščių išmatų. Bet tuomet savivaldybė „Kauno švarai“ jų valyti neužsakė, taupė lėšas.

Artėjant rinkimams, jų vis tik atsirado.Vieną suoliuką nuvalyti, pagal "Kauno švaros" įkainius, miestui atsieina 200 Lt. Penktadienį buvo nuplauta per 10 suolų, nors tą darbą galėjo atlikti ir lietus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.