„Darbiečių“ planas - merų rinkimuose laimėti bent 10 postų

Šeštadienį Vilniaus pramogų arena plyšo nuo ovacijų ir plojimų. „Darbiečiai“ rinkosi į kasmetinį visuotinį suvažiavimą, kuriame buvo tvirtinami partijos kandidatai į merus bei rinkimų programa.

„Darbo partijos“ pirmininkė L.Graužinienė.<br>T.Bauro nuotr.
„Darbo partijos“ pirmininkė L.Graužinienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2014-11-08 13:26, atnaujinta 2018-01-22 00:09

Anot „Darbo partijos“ rinkimų štabo vadovo Vytauto Gapšio, suvažiavime planuojama pristatyti per 50 partijos keliamų kandidatų į miestų ir rajonų merus.

„Aš tikiu, kad mūsų iškelti kandidatai vadovausis taisykle, kad žmogaus problema yra svarbiausia“, – sakė partijos pirmininkė Loreta Graužinienė. Ji kalbėjo optimistiškiau nei V.Gapšys ir pareiškė, kad „Darbo partija“ pasiryžusi stoti už kiekvienos savivaldybės vairo.

Anot  partijos dvasinio lyderio V.Uspaskicho, kiekvienas kandidatas turi žinoti dėl ko eina į rinkimus. O jeigu kandidatas tik kažkokiais būdais praslys su sąrašu, nieko gero miestui vis tiek neatneš.

„Tai būtų nuostolinga tiek pačiai partijai, tiek miestui. O jeigu tai būtų rinkimai į Seimą – ir visai valstybei. (...) Jeigu žmonės nepamatys jūsų nuoširdumo, būsite atstumti. Galima laikinai paslėpti neprofesionalumą, tačiau nepaslėpsite nenuoširdumo“, – savo partijai aiškino V.Uspaskichas.

Tikisi daugiau nei 10 postų

Vilniuje „darbiečiai“ į merus kelia vicemerą Joną Pinskų, Kaune – Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, Panevėžyje – Seimo narį Petrą Narkevičių.

Paskutinės visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad balsuoti už „darbiečius“ šiuo metų ketintų apie 8 proc. gyventojų.

„Nemažai kandidatų – savivaldybių tarybų nariai, Seimo nariai. Tikimės, kad mūsų kandidatais žmonės pasitikės ir išrinks. Man būtų sunku įvardyti kurie kandidatai būtų stipriausi, nes įžeisčiau tuos kandidatus, kurie labai rimtai ruošėsi ir tikisi laimėti“, – sakė V.Gapšys.

„Darbiečiai“ skaičiuoja, kad jų siūlomi kandidatai į merus gali būti išrinkti dešimtyje, ar dar daugiau savivaldybių. Anot V.Gapšio, šie skaičiavimai arti realybės.

Paneigė gandus

Suvažiavimo proga kalbą sakęs premjeras Algirdas Butkevičius džiaugėsi, kad jau dvejus metus sėkmingai dirba valdančiojoje daugumoje ir Vyriausybėje. Premjero manymu, Lietuvos istorijoje po Nepriklausomybės atkūrimo, niekas nesitikėjo tokio pasipriešinimo, kai buvo formuojamas Vyriausybės kabinetas.

„Kas vyksta svarstant valstybės biudžetą, kitus valstybėje svarbius projektus? Nepasiduokime įvairiausioms propagandoms, spaudimui, nors kai kada tai peržengia ir padorumo, kultūros, tolerancijos aspektus“, – sakė A.Butkevičius.

Primename, kad šią savaitę paskelbus apie naujai paskirtą Vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį, buvo kilę kalbų, kad jis buvo paskirtas nesuderinus to su partija „Tvarka ir teisingumas“.

„Pasigirdo, kad kai kurie ministrai teikiami nesuderinus su koalicijos partneriais... Nė vienas ministras nebuvo teikiamas nesuderinus su „Darbo partijos“ lyderiais, nė vienas ministras nebuvo teikiamas nesuderinus su R.Paksu“, – suvažiavime nukirto premjeras.

Citavo mėgstamą rašytoją

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas sakydamas sveikinimo kalbą ne kartą minėjo rašytoją Marką Twainą.

„Kiek jūsų daug“, – savo mėgstama fraze pasisveikino R.Paksas. Jis kalbėjo apie Lietuvos politiką bendra ir dalijosi savo įžvalgomis apie susikaupimą ir darbą koalicijoje.

„Kai tik atsiduriate tarp daugumos, metas stabtelėti ir pamąstyti... Matau, kad šiandien toptelėjusi ši mintis nėra atsitiktinė.

Ar mes, valdančios koalicijos partneriai, neturėtume truputį stabtelėti ir pamąstyti, ar mūsų tikslai tikrai įgyvendinami, ar nebuvome supriešinti, tapę situacijos įkaitais, kai reikėjo priimti sprendimus, dėl kurių pagrįstai abejojome?“, – iš tribūnos kalbėjo R.Paksas.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas sveikindamas „darbiečius“ pasidalino ir savo nerimu: „Kiek prireikė metų egzistuojančiam melui sukurti? Ir kiek metų prireiks jam demaskuoti? Svarbiausia turėti faktų, o vėliau juos galite iškraipyti kaip norite.“

Savo kalbos pabaigoje R.Paksas vėl pacitavo M.Twainą: „Gandai apie mūsų mirtį buvo gerokai perdėti.“ Jis turbūt turėjo mintyje kalbas apie „Tvarkos ir teisingumo“ partijos galą, kurios skambėjo jau ne kartą.

Kiek aršiau kalbėjo Valentinas Mazuronis. Jis apgailestavo, kad kol kas „Tvarka ir teisingumas“ ir „Darbo partija“ yra atskiros partijos, o ne vieninga politinė jėga, kuri taptų didele grėsme opozicijai.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 1 dieną. Pirmą kartą juose merai bus renkami tiesiogiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.