Artėja Vilniaus mero rinkimai. Tai bent pasilinksminsime!

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 8, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 12:41 AM

Didžiausia intriga, aišku, laukia Vilniaus mero rinkimų. Rengdami rinkimų šou Vilniuje politikai neriasi iš kailio, stengdamiesi kuo skaudžiau įspirti dabartiniam merui A.Zuokui. Ir kartais taip persistengia, kad net juokas ima.

Antai šią savaitę konservatoriai, iš kurių net penki minimi kaip galimi kandidatai į sostinės merus, surengė diskusiją apie Vilniaus ateitį. Kalbėjo, kokią ją mato.

Konservatoriai ir Seime, ir miesto taryboje labiausiai A.Zuoką pliekė dėl jo netaupumo, neva lėšų švaistymo fantastiniams projektams, tad galima manyti, kad Vilnių jie mato kaip labai taupiai, kukliai gyvenantį miestą.

Maždaug užlopoma viena kita gatvė, pakeičiama viena kita šaligatvio plytelė. Ir viskas, jokių dangoraižių, verslo centrų, lėktuvų ir greitųjų tramvajų.

Kur jau ten! Atrodė, kad konservatorių lūpomis kalba tas pats jų pliekiamas A.Zuokas ar net dar lakesnės vaizduotės, drąsesnių užmojų politikas.

K.Masiulis, pavyzdžiui, siūlė tiesti Vilniuje metro, gaivinti Vilniaus ir Kauno dvimiesčio idėją.

Specialistų skaičiavimu, tik vienam kilometrui metro nutiesti reikia apie 100 mln. litų. Tai kur čia taupumas?

S.Šedbaras sakė matantis tokią Vilniaus viziją, kad iš Pilaitės į sostinės centrą būtų galima atvažiuoti per 10 minučių. Na, bet be greitojo tramvajaus tai neįmanoma.

Liberalas R.Šimašius, kuris irgi taikosi į sostinės mero postą, visai neliberaliai siūlo drausti skolintis savivaldybėms, pasiekusioms tam tikrą įsiskolinimo ribą.

R.Šimašius Seime balsavo prieš siūlymą padidinti Vilniui skirtą gyventojų pajamų mokesčio dalį iki 55 proc. Sakė, miesto šeimininkas švaistūnas, jo traukti iš skolų balos nereikia.

Galima lažintis, kad R.Šimašius ar bet kuris kitas prieš GPM didinimą balsavęs parlamentaras, jei tik taptų sostinės meru, užgiedotų visiškai kitaip.

Raudotų, kad Vilnių skriaudžia visa Lietuva, nepadidinus GPM dalies iš skolų miesto neištrauksi.

Juokingi, bet ir tuo pat metu nuobodūs politikų tauškalai. Gal tik pasismaginsime per rinkimus, ypač kai yra neįprastų kandidatų, pageidaujančių šeimininkauti savivaldybės dangoraižyje.

Kokios R.Skaisgirio, „tvarkiečių“ kandidato, galimybės tapti Vilniaus meru, politologai įvairiai kalba. Bet intrigą muilo operų prodiuseris irgi kuria.

Galbūt miesto tarybos posėdžius jis rengtų pagal savo serialų scenarijus?

Pavyzdžiui, išsiaiškintų, kas iš savivaldybės tribūnos meluoja geriau -- ar tikrai moterys, ne vyrai?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.