Pietų Lietuvos medžiotojai pagerbė savo globėją - šv.Hubertą

Medžioklės trofėjų paroda veiks iki šių metų gruodžio pabaigos.

Sūduvos ir Dzūkijos medžiotojai Marijampolėje iškilmingai paminėjos savo globėjo - šv.Huberto - dieną.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Sūduvos ir Dzūkijos medžiotojai Marijampolėje iškilmingai paminėjos savo globėjo - šv.Huberto - dieną.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Nov 8, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 12:02 AM

Į šventę susirinko keli šimtai medžiotojų beveik iš 30-ies klubų. Prieš vidurdienį jie rikiavosi J.Basanavičiaus aikštėje, prie paminklo „Tautai ir Kalbai“ bei Vytautui Didžiajam padėjo vainikus, simboliniais Laisvės varpo, esančio ant Marijampolės centrinio pašto sienos, dūžiais pagerbė Lietuvą, jos gamtą bei medžiotojus.

Po šv. Huberto mišių šv.Arkangelo Mykolo bazilikoje iškilminga eisena per miestą žygiavo į senąją Marijampolės kolegiją, kurios keliose salėse eksponuojama bendra Sūduvos ir „Gamta“ medžiotojų sąjungų trofėjų paroda.

Šios Pietų Lietuvos medžiotojus vienijančios organizacijos buvo įkurtos prieš 15 metų. Medžioklės trofėjų paroda skiriama dar vienai sukakčiai – prieš 25 metus susigrąžintam Marijampolės vardui.

„Tokio pobūdžio renginių Marijampolėje dar nebuvo. Sūduva – senas karalių medžioklės kraštas.Mūsų protėviai buvo ne tik puikūs medžiotojai, bet ir narsūs kariai. Karalius Vytautas apie šį kraštą yra sakęs: „Sūduva yra mano tėvonija, ir jos niekam neatiduosiu“. Tad medžioklės trofėjų paroda Marijampolėje turi ir istorinę prasmę“, – kalbėjo P.Uleckas.

Jis atkreipė dėmesį, jog iškilmingoje eisenoje dalyvavo Lietuvos kariuomenės bei Šaulių sąjungos atstovai, nes vienas iš renginio tikslų – parodyti visuomenei tikrą šių ginkluotų žmonių vienybę, tautiškumą ir ryžtą.

Medžioklės trofėjų paroda veiks iki šių metų gruodžio pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.