Viktoras Uspaskichas kritikavo savus: „Partija tapo beveidė!“

Šeštadienį Vilniaus pramogų arenoje – „darbiečių“ iš visos Lietuvos suvažiavimas. Čia kalbėjęs partijos dvasinis lyderis Viktoras Uspaskichas pažėrė tokių įžvalgų, kurios gal nelabai malonios partiečiams.

V.Uspaskichas pažėrė nemažai kritikos savo sukurtai partijai.<br>T.Bauro nuotr.
V.Uspaskichas pažėrė nemažai kritikos savo sukurtai partijai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 8, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 12:02 AM

Politikas ir ilgametis partijos lyderis kalbėjo apie tai, kad partijai reikia naujų vėjų ir jaunų žmonių.

V.Upaskichas atvėrė širdį

Savo ilgoje, bemaž pusvalandį trukusioje kalboje bendrapartiečiams, V.Uspaskichas atskleidė jam jautrius dalykus. Jis pripažino, kad politikoje jam nebuvo labai lengva – jis buvo virtęs ir politikos „zombiu“, kai manė, kad yra neklystantis ir viską gebantis geriausiai.

„Yra žaidimas be taisyklių – gali kalbėti viena, o daryti kitą. Išdūrimas ant kiekvieno kampo pasirodo yra normalus dalykas. Net tampa sportiniu interesu – kas greičiau išdurs! O čia premjero nėra... Ot, blin...“, – suvažiavime iš tribūnos kalbėjo V.Uspaskichas.

„Darbo partijos“  visuotiniame suvažiavime dalyvavo ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, kuris išėjus kalbėti V.Uspaskichui, jau buvo išvykęs.

Politikas nevyniojo žodžių į vatą ir pareiškė, kad politika kartais panašėja į tikrą vilkų gaują.

„Reikia pripažinti, kad gyvendamas toje aplinkoje tapau vienas iš jų, bet kuo toliau, tuo labiau jaučiau diskomfortą. Nors ir buvau apspardytas, apšmeižtas, mane traukė ne į tą vilkų pusę, bet į idealizmą.

Man, nors kaip ir sunku, eiti savo gyvenimo keliu su idealizmu daug komfortiškiau, nei būti vilkų gaujoje ar būnant neklystančiu politikos zombiu“, – aiškino V.Uspaskichas.

Ragino neapsimesti dirbančiais

Vėliau V.Uspaskichas prabilo apie gerus darbus ir ritualus – jis ragino partijos narius daryti realius darbus, o ne vaidinti, kad yra dirbama. Tam, kad iliustruotų savo žodžius, jis pakvietė violetiniu megztiniu vilkinčią moterį iš salės.

Teatrališkai nusilenkęs, jis padavė moteriai stiklinę vandens ir liepė atsigerti. Garbaus amžiaus moteris išgėrė, o V.Uspaskichas vėl nusilenkęs įteikė taurę. Tik šįkart tuščią.

„Ritualas yra, bet stiklinėje nebėra vandens“, – paaiškino V.Uspaskichas ir liepė duoti žmonėms esmę, o ne rodyti beprasmius ritualus.

Toliau iš tribūnos kalbėjęs politikas toliau stebino savo partijos kolegas ir sukėlė tikrą šurmulį.

„Ar mes ką nors pakeitėme ką nors iš esmės? Ne, nepakeitėme. Mes tapome mažesniu broliu koalicijoje. Mūsų programoje yra punktai, dėl kurių rinkėjai mus išrinko. Vienas iš punktų – sumažinti PVM kasdienėms prekėms. Viskas. Kai kūrėme koaliciją, tai buvo įtraukta, o dabar dingo visiškai.

Sudaryti konkurencingas sąlygas verslui prieš kitas valstybes – irgi nėra! Tai suteiktų galimybę pritraukti daugiau investicijų į šalį, sukurs daugiau darbo vietų, padidins žmonėms pajamas. Viso to nėra!

 Šituos dalykus reikia įtraukti nors ir koalicijos sąskaita!“, – aiškino V.Uspaskichas. Anot jo, partija tapo beveidė.

„Ne, tai nereiškia, kad neturime pirmininko – turime. Bet neturime idėjų. Noriu paklausti - ar yra nors viena idėja, pagal kurią galima identifikuoti „Darbo partiją?“, – klausė V.Uspaskichas.

„Minimali alga!“, – pasigirdo iš salės.

„Bet ar mes padidinome tiek, kiek žadėjome? Pusantro tūkstančio? Per pirmus metus žadėjome. Ne! (...) Galiu pasakyti, kad neatstovėjome nė vienos politinės idėjos'“, – bendrapartiečiams rėžė V.Uspaskichas.

Kritikavo partijos lyderę

Jis pabrėžė, kad dėl neįvykdytų pažadų, bus prarandami rinkėjai, o praradus juos – bus prarasta ir partija.

Idėjinis partijos lyderis linkėjo partijos pirmininkei Loretai Graužinienei netapti politikos zombiu.

„Loreta, neprisiminėt savo pasisakymų ir atsakomybės už visą koaliciją. Tuo labiau, kad žinai, kad to ir nedarysi. Nebūk politikos zombiu, neieškok lėšų pensijoms ar atlyginimams, nes tai ne tavo darbas.

Nes ateis rinkimai ir mūsų partnerių, jeigu juos galima dar vadinti partneriais (socialdemokratus), rinkėjai paklaus kodėl tokie atlyginimai ir pensijos?

Jie (Socialdemokratai. - Red.) rodys į mūsų partiją. Sakys čia „Darbo partija“ turėjo šitas ministerijas, ko jie nepadarė?“, – partijos pirmininkei aiškino V.Uspaskichas.

Vėliau ji pabrėžė, kad jeigu socialdemokratams nepatinka būti koalicijoje su „darbiečiais“, tegul dirba su konservatoriais.

„Nepatinka socialdemokratams? Tegul ieško kitų koalicijos partnerių. Bet viską daryti tik mūsų partijos sąskaita ir smukdyti mūsų partijos reitingus – to negalima leisti“, – sakė V.Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.