V. Uspaskichą užsprangino draugystė su socialdemokratais

Pastaruoju metu viešoje erdvėje per daug nesireiškiantis „Darbo partijos“ įkūrėjas Viktoras Uspaskichas neišlaikė. Partijos jubiliejinio suvažiavimo metu politikas atvirai pasakė, ką galvoja apie savo partiją ir politinius partnerius.

V.Uspaskichą nuvylė bičiulystė su socialdemokratais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Uspaskichą nuvylė bičiulystė su socialdemokratais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:46 PM

Partijos vairą perdavęs kitiems, „Darbo partijos“ įkūrėjas galėjo pažvelgti į savo aktyviosios politikos metus. Tai, ką išvydo, V.Uspaskicho nenudžiugino – politika yra kaip plėšrių vilkų gauja, o „Darbo partija“ įkrito į socialdemokratų nasrus. Bent jau taip atrodo V.Uspaskichui, kuris šiuo metu kremta anglų kalbos ir psichologijos mokslus.

Partijos suvažiavimo metu jos įkūrėjas nevengė kritikos. Jis pareiškė, kad partija liko beveidė, neįgyvendino nė vieno užsibrėžto tikslo. Iš tribūnos aidint V.Uspaskicho žodžiams, kai kurie jo bendrapartiečiai purtė galvą.

Koalicijos partneriai jau buvo išvykę – salėje nebuvo nei ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus, nei partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Rolando Pakso.

„Aš savo kalbos pradžioje pasakiau, kad galiu klysti, o jeigu taip nutiks, kad mane pataisytų. Ar kas nors mane pataisė? Ne“, – sakė V.Uspaskichas.

Politikas piktinosi, kad „Darbo partijos“ vadovai nesugeba apginti savo pozicijų kalant apie koalicinę programą ir tikslus: „Mūsų vadai yra silpnesni kai kuriuose dalykuose. Ir viskas – pasiduoda – būčiau aš vadas, būčiau nepasidavęs. Nes kaip buvo kuriama koalicija, buvo įtrauktas ir PVM mažinimas maisto prekėms ir kiti dalykai. Jie su viskuo buvo sutikę ir įtraukė į programą, tačiau tai nebuvo įgyvendinta.“

Tačiau kokia katė perbėgo tarp socialdemokratų ir „Darbo partijos“? Su „tvarkiečiais“ vieningą kalbą randantis V.Upaskichas pareiškė, kad bendro kelio su socialdemokratais net negali būti.

„Jie visiškai nėra geri partneriai. Aš galiu tai pasakyti viešai. Blogai, kad nebuvo premjero, būtų buvusi griežtesnė kalba. Bet kalbėti už akių nenoriu. Jie (Socialdemokratai. – Red.) yra labai klastingi, iš komunistų gaujos. Juos mokė būtent tokiam valdymui – viena kalba, kita daro, šypsosi į akis, bet jie nėra natūralūs žmonės“, – kritikos negailėjo V.Uspaskichas.

Kaip sakė partijos įkūrėjas, po suvažiavimo daug kas padėkojo už kalbą. Gal tai reiškia, kad ir kiti partijoje galvoja panašiai, tačiau bijo pasakyti?

„Taip. Tik nenori garsiai kalbėti“, – paaiškino V.Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.