Aikšteles nuo vaikų Ukmergėje gynė policininkai

Mažieji ukmergiškiai taip džiaugėsi sulaukę pirmosios mieste kompleksinės vaikų žaidimų aikštelės, kad jos įrenginius lipte aplipo tik pradėjus montuoti. Tvarką teko prižiūrėti policininkams.

Žaidimų aikštelę montavę darbininkai niekur kitur nematė taip pramogų ištroškusių vaikų kaip Ukmergėje.<br>D.Zimblienės nuotr.
Žaidimų aikštelę montavę darbininkai niekur kitur nematė taip pramogų ištroškusių vaikų kaip Ukmergėje.<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas“)

Nov 11, 2014, 7:11 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:24 PM

Naujoji vaikų žaidimų aikštelė iškilo didžiausiame pagal gyventojų skaičių Pivonijos rajone, tarp daugiabučių namų plytinčioje tuščioje teritorijoje.

5 arų plote iš medžio, metalo ir plastiko Rusijoje pagamintas ir vokiškus sertifikatus turinčias įvairias sūpynes, karuselę, gyvūną imituojantį pusiausvyros takelį – iš viso septynis įrenginius – atvežė ir sumontavo Kauno bendrovė „KSIL pasaulis“.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasidžiaugė, kad šios aikštelės įrengimą parėmė ir bendrovė „Ukmergės versmė“ – atvežė keturias sunkvežimio priekabas skaldos.

„Šios aikštelės atsiradimas atvėrė skaudžią realybę – mažiesiems miesto gyventojams labai trūksta vietų, kuriose jie galėtų pažaisti“, – sakė seniūnė.

Tai, kad nuo norinčių žaisti vaikų teko gintis su policija, nustebino ir įrenginius montavusius kauniečius.

Apie šimtą panašių aikštelių įvairiuose šalies miestuose įrengę vyrai tvirtino, jog tokio vaikų alkio žaidimų aikštelėms dar nematę nė viename mieste.

Vaikai aikštelę apspito dar nespėjus išdžiūti tvirtinimus laikančiam betonui. Vaikų nesustabdė ir aikštelę apjuosusi apsauginė juosta – greitai jos nebeliko.

„Ukmergei reikia dar mažiausiai 3–4 tokių aikštelių, kuriose saugiai galėtų žaisti 5–12 metų vaikai. Tai nekainuoja pasakiškų sumų“, – sakė Z.Pečiulienė.

Ukmergės savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus duomenimis, Ukmergėje šiuo metu yra daugiau negu 1700 vaikų, kurių amžius nuo 5 iki 12 metų.

Įrengti vienintelę mieste tokią vaikų žaidimų aikštelę kainavo 41 tūkstantį litų, tam buvo panaudotos lėšos, kurias skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Vietos bendruomenių savivaldos 2013–2014 metų programos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.