Lenkijai - Lietuvos vadovų sveikinimo laiškai

Lietuvos vadovai antradienį

Lenkijai - Lietuvos vadovų sveikinimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lenkijai - Lietuvos vadovų sveikinimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2014, 9:47 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:08 PM

Prezidentė, Seimo pirmininkė ir premjeras išsiuntė sveikinimo laiškus, o užsienio reikalų ministras paskelbė vaizdo sveikinimą, kuriame į lenkus kreipėsi lenkų kalba.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė laiške rašo, kad dirbdamos kartu Europos Sąjungoje ir NATO Lietuva ir Lenkija „sėkmingai gina bendrus interesus regione ir kartu atremia mūsų šalims bei visai Europai kylančius iššūkius“.

Prezidentė šiemet nedalyvauja Lenkijos Nepriklausomybės dienos minėjime Varšuvoje. Prezidentės spaudos tarnyba BNS informavo, kad „bendru sutarimu artimiausias Lietuvos ir Lenkijos prezidentų susitikimas numatomas gruodžio pradžioje“, ir detaliau situacijos nekomentavo.

Pagal tradiciją, Lietuvos ir Lenkijos prezidentai paprastai dalyvaudavo kaimyninių šalių Nepriklausomybės dienos minėjimo renginiuose vasario 16-ąją ir lapkričio 11-ąją.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo laiške rašo tikintis, kad „pasikliaudami vieni kitų parama ir supratimu, bei bendrų pastangų dėka galėsime įgyvendinti saugios, klestinčios ir žiūrinčios į ateitį bendruomenės viziją“.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė savo ruožtu teigė, kad Lietuva ir Lenkija turi „vieningai kovoti už saugią ir laisvą Europą“.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paskelbė minutės trukmės vaizdo sveikinimą, kuriame kaimynus pasveikino lenkų kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.