S. Skvernelis: „Sieksiu, kad ministerija taptų geidžiamiausia“

Po spaudos konferencijos VRM S.Skvernelis apsilankė pas prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Pasak S.Skvernelio, STT pradėtas tyrimas sudavė didelį smūgį pasitikėjimui ne tik pačia ministerija, bet ir vidaus reikalų sistema.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak S.Skvernelio, STT pradėtas tyrimas sudavė didelį smūgį pasitikėjimui ne tik pačia ministerija, bet ir vidaus reikalų sistema.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 11, 2014, 12:24 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:02 PM

Po spaudos konferencijos VRM S.Skvernelis apsilankė pas prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Po pokalbio su S.Skverneliu prezidentė pabrėžė, kad Vidaus reikalų ministerija administruoja daug svarbių viešojo gyvenimo sričių, tokių kaip regionų plėtra, vietos savivalda, viešasis saugumas, valstybės tarnyba, migracijos politika, civilinė sauga, kuriose pastebima strateginio mąstymo ir iniciatyvų stoka. Būsima ministerijos veikla daug priklausys nuo naujojo ministro komandos – viceministrų, departamentų, įstaigų vadovų. Vadovybės profesionalumas yra svarbi visos sistemos pokyčių sąlyga.

„Naujojo ministro ir jo komandos uždavinys – pasiekti, kad visose ministerijai pavaldžiose srityse būtų dirbama skaidriai. Įtarimai korupcija, neaiškūs viešieji pirkimai yra visiškai nesuderinami su jokia valdžios institucija“, – sakė Prezidentė.

Anot Prezidentės spaudos tarnybos, Vidaus reikalų ministerija, būdama atsakinga už valstybės gyvenimo organizavimą daugelyje sričių, turi dirbti daug efektyviau ir profesionaliau. Šiai ministerijai patikėtas visų Lietuvos žmonių saugumas, pradedant jų namų sienomis ir baigiant valstybės siena bei elektroninės informacijos sauga. Todėl vidaus reikalų sistemai keliami aukščiausi skaidrumo ir atsakomybės reikalavimai.

Po priesaikos Seime 44-erių S.Skvernelis pradėjo eiti ministro pareigas. Jį vidaus reikalų ministru prezidentė D. Grybauskaitė paskyrė praėjusią savaitę.

S.Skvernelio kandidatūrą į ministro postą pateikė premjeras Algirdas Butkevičius, o šiam kandidatą pasiūlė partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas.

S.Skvernelis ministru paskirtas vietoje atsistatydinusio „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko. Jis prieš porą savaičių paliko vidaus reikalų ministro pareigas motyvuodamas pablogėjusia sveikata.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vykdomame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt neskaidrių ministerijos viešųjų pirkimų buvęs ministras vėliau buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

S.Skvernelis yra pirmas po gana ilgo laiko VRM vadovausiantis statutinis pareigūnas. Pagal vakarietiškus standartus, vidaus reikalams dažniausiai vadovauja politinio pasitikėjimmo civiliai asmenys. Naujasis ministras S.Skvernelis 1994 metais yra baigęs Vilniaus Gedimino technikos universitetą.

Karjerą vidaus reikalų sistemoje jis pradėjo 1998 metais, buvo paskirtas Trakų rajono policijos komisariato kelių policijos komisaru inspektoriumi, vėliau dirbo Policijos departamento Viešosios policijos Kelių policijos tarnybos Organizacinio skyriaus komisaru inspektoriumi.

Nuo 2001 metų spalio S.Skvernelis vadovavo Lietuvos viešosios policijos biuro Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinei, nuo 2003 metų gegužės – Lietuvos policijos eskortavimo rinktinei. 2005 metais S.Skvernelis paskirtas Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininku, 2008 metais – policijos generalinio komisaro pavaduotoju, o nuo 2011 metų kovo 7 dienos – policijos generaliniu komisaru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.