Draudimas rūkyti balkonuose - geras, bet sunkiai įgyvendinamas?

Sveikatos apsaugos ministrė

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui uždrausti rūkyti automobilių salonuose, jei juose yra vaikų, bet nematė galimybių uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui uždrausti rūkyti automobilių salonuose, jei juose yra vaikų, bet nematė galimybių uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:10 PM

„Pasiūlymas geras, ir ne vienas pritarė, kad būtų labai teisinga, nes skundai yra rašomi, kad rūkymas balkone ar koridoriuje vargina nerūkančiuosius, bet turime realiai žiūrėti, ar galėsime įstatymą įgyvendinti, ar ne. Jei ne, geriau tokių projektų neteikti, ir mes šiuo atveju pasisakėm - pritariame tikslams, bet įgyvendinti jį būtų sudėtinga“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė RŠalaševičiūtė.

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui uždrausti rūkyti automobilių salonuose, jei juose yra vaikų, bet nematė galimybių uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose.

„To neįmanoma padaryti, sudėtinga kontrolė, kitas dalykas, nupaveikslavus pilietį, kuris rūko balkone, reikėtų identifikuoti asmenį, o tas pažeidimas, kai rūko balkone, būtų administracinis, šių pažeidimų metu asmuo gali į savo privačią erdvę neįsileisiti norinčių nustatyti tapatybę“, - kalbėjo ministrė.

Tabako kontrolės įstatymo pataisos projektą dėl draudimo rūkyti šalia vaikų mašinose yra parengęs Seimo narys konservatorius Sergejus Jovaiša. Projektas gavus Vyriausybės išvadą toliau bus svarstomas parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.