Policijos komisaras nebus S.Skvernelio stumdomu pėstininku

Naujas generalinis policijos komisaras bus su tvirta savo nuomone ir neperlaužiamu stuburu. Taip keliais žodžiais save apibūdino tik dvi dienas naujose pareigose dirbantis Linas Pernavas.

L.Pernavas tikisi, kad savo darbu neapvils jį į šias pareigas pasiūliusių žmonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Pernavas tikisi, kad savo darbu neapvils jį į šias pareigas pasiūliusių žmonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2014, 5:18 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:10 PM

Ar turės įtakos tai, kad naujasis vidaus reikalų ministras yra Saulius Skvernelis, o L.Pernavas bus tik pėstininkas, o ne tikrasis policijos vadovas?

Apie tai ir netikėtai užgriuvusias naujas pareigas, bei sveiką baimę „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ L.Pernavas kalbėjo su žurnaliste Daiva Žeimyte.

„Tai labai atsakingos pareigos. Manau, kad sugebėsiu policijos sistemą vesti teisingu keliu. Apie siūlomą kandidatūrą sužinojau penktadienio vakarą. Turėjau keletą dienų apsisprendimui,“, - pasakojo L.Pernavas. Jis tikisi, kad savo darbu neapvils jį į šias pareigas pasiūliusių žmonių.

Generalinis policijos komisaras sakė, kad užgriuvusios atsakomybės nebijo, tačiau sveikas baimės jausmas - yra.

L.Pernavas trumpai apibūdino savo būsimą veiklą – tęs S.Skvernelio pradėtus darbus, užtikrins, kad Lietuvos žmonės ištikus nelaimei prisiskambintų policijai, o pareigūnai dirbtų nešališkai, objektyviai ir operatyviai.

Kartelė iškelta aukštai

Jis pabrėžė, kad laukia nemažai iššūkių, nes atėjo po stipraus vadovo: „Labai lengva ateiti į skęstantį laivą, pabandyti tą laivą išgelbėti ir po to pasakyti, kad čia kažką padariau. Bet ateiti į gerai plaukiantį laivą, iššūkis yra dar sunkesnis. Kartelė yra iškelta labai aukštai, todėl yra uždavinys, kad ji nenusileistų žemiau. Tačiau bandysime tą kartelę kilstelėti dar aukščiau.“

Generalinis policijos komisaras žadėjo, kad stengsis pagerinti pareigų darbo užmokestį, nes šiuo metu pareigūnai priversti turėti net po keletą darbų – prie policininko pareigų dažnas turi ir statybininko ar apsaugininko darbo.

„Natūralu, kad mes norime uždirbti daugiau ir niekada nepasakysime, kad yra gana. Stengiamės, kad policijos pareigūnai gautų orų darbo užmokestį“, - sakė L.Pernavas.

Generalinis policijos komisaras pabrėžė ir tai, kad tokie atvejai, kaip girtų policininkų sėdimas už vairo nebus toleruojamas.

Jeigu jo vadovavimo metu nutiks skaudūs įvykiai sukelti girtų pareigūnų, L.Pernavas sakė neketinantis iš karto atsistatydinti.

„Kadangi policijos pareigūnas turi užtikrinti visuomenės saugumą, į tą dalyką žiūrima per padidinamąjį stiklą. Gal dėl to ir atrodo, kad tokių įvykių padaugėjo. Bet ar bus geriau, kai generalinis komisaras keisis kas du mėnesius? Atsakomybę reikia prisiimti, o ne bėgti nuo problemos ir iš karto atsistatydinti, - teigė naujasis generalinis policijos komisaras.

Bus principingas

Kalbėdamas apie vidaus reikalų ministrą, L.Pernavas pasidžiaugė, kad jis puikiai žino pareigūnų bėdas.

Tačiau, kad buvo skiriamas S.Skvernelis, buvo svarstymų, kad kai statutinis pareigūnas užima tokias aukštas politines pareigas, tai nėra gerai. Kai kurie apžvalgininkai tokias aukštas pareigas užėmusio statutinio pareigūno skyrimą ministru, vadino žingsniu atgal.

O gal dabar jau net nesvarbu kas yra generalinis komisaras, nes bet kokiu atveju L.Pernavas bus tik pėstininko figūra, neturinti jokios įtakos svarbių klausimų sprendimui?

„Aš nesutinku. Aš turiu ir savo nuomonę, turiu stuburą ir kai reikės tikrai pasakysiu ką galvoju. Aš manau, kad turi būti kompromisas tarp mūsų pozicijos ir vidaus reikalų ministro pozicijos“, - sakė L.Pernavas.

Jis pabrėžė, kad visi jo būsimi sprendimai bus pagrįsti Lietuvos gyventojų lūkesčiais. O ar vadovausis buvusio vadovo nuomone?

„Nejaugi turėtume pyktis?“, - nusišypsojo L.Pernavas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.