Sužlugo opozicijos regztas eilinis perversmas Šilutėje

Penktojo mero per šią kadenciją Šilutės rajono savivaldybė neturės. Dar vienu absurdo rekordu kraštas nesužibės.

Meras V.Laurinaitis (dešinėje) poste išsilaikė.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Meras V.Laurinaitis (dešinėje) poste išsilaikė.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Nov 12, 2014, 3:49 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:29 PM

Trečiadienį žlugo opozicijos – dešimties rajono tarybos narių (DP, LVŽP ir kelių narystę TS-LKD partijoje sustabdžiusiųjų) ketinimai nežinia už ką atleisti iš pareigų merą „tvarkietį“ Vytautą Laurinaitį.

Iš 27 neeiliniame rajono tarybos posėdyje buvusių narių balsavo tik 13. Iš jų 11 išreiškė norą atleisti V.Laurinaitį, 2 – ne. Tad šis (ketvirtas iš eilės) meras tarybai vadovaus iki kadencijos pabaigos.

„Tvarkiečio“ V.Laurinaičio likimas – vadovauti rajono tarybai iki kadencijos galo – buvo nulemtas per 10 minučių. „Patirties per šią kadenciją jau įgyta, ne pirmą kartą tai darome“, – tarstelėjo posėdžiui vadovavęs mero pavaduotojas Algirdas Gečas.

Pirmuoju meru šią kadenciją buvo išrinktas „valstietis-žaliasis“ Virgilijus Pozingis, bet jį iš posto po pusantrų metų išvertė perversmininkai su buvusia „tvarkiete“, vėliau socialdemokrate, o dabar – nepartine Daiva Žebeliene priešakyje.

Bet užsibūti valdžios viršūnėje iki kadencijos pabaigos jai taip pat neteko – pernai vėlų rudenį ją išstūmė konservatoriaus Šarūno Laužiko ir „darbiečio“ Sauliaus Stankevičiaus sutelkta naujoji tarybos dauguma. Netrukus mero regalijomis ir valdžios įgaliojimais puikavosi Š.Laužikas, bet ir jam išlaikyti valdžią iki kadencijos galo sutrukdė eilinis valdžios virsmas.

Ketvirtuoju meru praėjusią vasarą buvo išrinktas buvęs liberalcentristas, pedagogas Vytautas Laurinaitis, papildęs „tvarkiečių“ komandą.

Dabar jo kėdę pabandę išklibinti S.Stankevičius, Š.Laužikas ir V.Pozingis liko it musę kandę. Visi šie trys veikėjai ne tik seniai nebeturi daugumos palaikymo rajono taryboje, bet jų lyderystė jau yra abejotina ir savo partijų Šilutės skyriuose.

Nė vieno jų kandidatais į merus artėjančiuose savivaldos rinkimuose partijų skyriai nepaskelbė ir vargu ar paskelbs. Rinkėjų apklausose jie nurodomi kaip patys nepopuliariausi rajone, o šios dienos perversmo žlugimas įrodo ir menkas jų perspektyvas kitąmet gauti rinkėjų mandatą.

Perversmininkų gulbės giesmės leitmotyvu skambėjo bauginimai, kad Šilutei gresia Pagėgių savivaldybės valdymo modelis, įdiegtas „tvarkiečių“ brolių Komskių. Todėl neva „tvarkietis“ V.Laurinaitis ir yra vertas nepasitikėjimo.

Bet nei tarybos dauguma, nei gyventojai šiuo baubu nepatikėjo.

Iki rinkimų liko vos keli mėnesiai, ir žmonės turės galimybę laisvai išreikšti savo valią ir patikėti valdžią kam tik norės. Kandidatų eilė jau nutįso – šimtais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.