Vaikai už pyragus gautus 1145 litus paaukojo labdarai

Garliavos Jonučių gimnazijos ir progimnazijos auklėtiniai praėjusią savaitę savo namuose iškepė 48 didelius pyragus, kuriuos supjaustė į gabalėlius ir pardavė savo mokyklos valgykloje. Vaikai per dieną uždirbo daugiau nei 1000 litų, kuriuos paaukojo skurstančiai ligonio šeimai ir gyvūnų prieglaudai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-11-12 15:53, atnaujinta 2018-01-21 16:29

Vaisiniai, karameliniai pyragai, „tinginiai“ ir daugybė kitokių rūšių konditerijos gaminių, kuriuos 5 – 12 klasių auklėtiniai iškepė savo namuose, nugulė ant valgyklos prekystalių.

„Kiekvienas kepinys svėrė maždaug po du kilogramus. Vaikams juos pristatyti padėjo tėvai ir seneliai“, – pasakojo akciją kuravusi Garliavos Jonučių progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Loreta Mikelionienė.

Saldumynus pirko per pertraukas į valgyklą užkąsti atėję pedagogai ir jaunųjų kepėjų mokslo draugai. Suskaičiavę dienos pajamas, jauni idėjos sumanytojai šypsojosi – jiems pavyko uždirbti 1145 litus.

900 litų buvo skirta sunkiai sergančiam 45 metų Virginijui Kleizai ir jo šeimos nariams, gyvenantiems pakaunės Sausinės kaime.

Likusi suma atiteko gyvūnų prieglaudai „Penkta koja“, kuri yra įsikūrusi Garliavoje ir Linksmakalnyje. Už juos keturkojams bus perkamas maistas.

Kleizų būste sprogus dujų balionui, šeimininkas patyrė stuburo traumą – galinga sprogimo banga jį išsviedė pro langą. Ant vyro dar užvirto kaminas. Netekusi namų šeima – sutuoktiniai ir du nepilnamečiai vaikai, įsikūrė sename statybininkų vagonėlyje, kurio sienas košia vėjas.

Moksleivių paaukoti pinigai bus skirti naujo Kleizų būsto statybai. Prie paramos šiai šeimai prisideda visa Kauno rajono bendruomenė. Viliamąsi, kad reikalingą sumą pavyks surinkti dar iki šalčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.