Dalia Grybauskaitė nebijo „neprognozuojamų kaimynų“

Prezidentė Dalis Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2014, 12:57 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:10 PM

„Lietuva, kaip ir kitos NATO valstybės, esame pasirengę iššūkiams, kuriuos diktuoja gyvenimas, kartais diktuoja neprognozuojami kaimynai, bet tam esame visi kartu, todėl ir šiandien esame čia visi kartu ir esame pasirengę ginti savo valstybes visi kartu“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė Pabradės poligone karines pratybas „Geležinis kardas 2014“ stebinti prezidentė.

Anot jos, didesnį partnerių įsitraukimą į pratybas lemia NATO viršūnių susitikime Velse priimti sprendimai stiprinti Aljanso gynybą, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

„Tai yra Velso sprendimų, NATO sprendimų padarinys, kai vis daugiau šalių, NATO šalių narių pradeda bendradarbiauti ir treniruotis kartu, kaip ginti NATO šalių teritorijas, jeigu ištiktų tokia būtinybė. Lietuvoje ir Baltijos šalyse mes turime praktiškai permanentinį pasiruošimą pratyboms arba pačias pratybas - tai yra gerai, nes tai treniruoja ir rengia mūsų karius, taip pat treniruoja ir rengia NATO valstybių karius“, - sakė D.Grybauskaitė.

Lietuvos prezidentė ketvirtadienį Generolo Silvestro Žukausko poligone stebėjo NATO pratybas „Geležinis kardas 2014“, kuriose dalyvauja daugiau nei 2,5 tūkst. karių ir 300 įvairių kovos mašinų iš 9 Aljanso valstybių. Tai vienos didžiausių pratybų, kurios vyko šiemet Lietuvoje.

Stiprindama Baltijos šalių gynybą, NATO jau padidino oro policijos misiją, JAV atsiuntė po kuopą karių į Lietuvą, Latviją, Estiją ir Lenkiją. Neseniai kuopą karių į Lietuvą atsiuntė ir Vengrija.

Tarptautinės pratybos „Geležinis kardas 2014“ vyksta lapkričio 2?14 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.