G. Steponavičius: „Premjeras pedagogams melavo iš tribūnos“

Daugiau kaip 100 Lietuvos mokymo įstaigų surengus įspėjamąjį streiką, Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis teigė, kad tokie pedagogų veiksmai yra neteisėti, o už streikuojant praleistas valandas nebus mokami atlyginimai.

G.Steponavičius teigia, kad Švietimo ir mokslo ministerija nepajėgi susidoroti su iškilusiomis problemomis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Steponavičius teigia, kad Švietimo ir mokslo ministerija nepajėgi susidoroti su iškilusiomis problemomis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 8:25 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:54 PM

Kas iš tiesų paskatino šalies pedagogus imtis tokių veiksmų? „Visas viešasis sektorius, ne tik mokytojai, turi tam tikrų lūkesčių, kad augant ekonomikai, jų atžvilgiu bus priimti sprendimai ir atstatyta tai, kas buvo nubraukta“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo Liberalų sąjūdžio narys, buvęs švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Anot politiko, jei biudžete atrandama 100 mln. eurų sveikatos apsaugai ar ir kitoms išmokoms, pedagogai jaučiasi nepelnytai pamiršti ir ignoruojami.

„Vieni ministrai sugebėjo savo sritims gauti papildomą finansavimą, suprantu tuos pedagogus, kurie beldėsi į ministerijos duris, bet didesnio finansavimo švietimui nepavyko gauti“, – sakė G.Steponavičius ir pridūrė, kad net pačios mokytojų profesinė sąjungos susiskaldžiusius ir tai anaip tol negerina situacijos.

„Ministro ir premjero poelgiai negarbingi, grasinti teismu pedagogams nedera, o kartu tiesiai į akis iš aukštos tribūnos meluojama. Vakarykštis premjero pasakymas, kad ikimokyklinių įstaigų darbuotojai uždirbs tiek, kiek mokyklų, yra netiesa, atotrūkis liks gana ženklus, tai kam klaidinti ir bandyti užliūliuoti visuomenę ir kitus žmones.“

G.Steponavičiaus teigimu, pastarųjų dienų įvykiai atskleidė Švietimo ir mokslo ministerijos negebėjimą tvarkytis su iškilusiais sunkumais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.