Žvagulių šeima pralaužė ledus

Pagaliau tai – lietuviškame eteryje. Nuo pirmos lapkričio savaitės TV3 rodo realybės serialą „Žvagulio klanas“, dėl kurio namų duris 24 valandas per parą TV kameroms atvėrė dainininkų Žilvino Žvagulio ir Irenos Starošaitės šeima.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 15, 2014, 3:00 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:39 AM

Šou modelis – labai gerai žinomas Vakarų televizijos žiūrovams. Ten realybės šou sukurti apie dešimtis garsių šeimų. Bene žymiausios – rokerio Ozzy Osbourne’o ir verslininkų Kardashianų.

Tai net atrodo šiek tiek nesuprantama. Pirmoje „Žvagulio klano“ serijoje balsas už kadro sako, kad to lietuviškoje televizijoje dar nebuvo, ir tai visiška tiesa. Tikrovės šou apie šeimą iš tiesų pas mus dar nebuvo.

Tiesa, tai nereiškia, kad imlūs pasiteisinusioms idėjoms lietuvių prodiuseriai nebandė daryti ko nors panašaus. Tada, kai Natalija dar buvo Zvonkė, televizijų užkulisiuose sklandė pasvarstymai apie tokį projektą, kuriame būtų rodomas jos ir Deivydo Zvonkaus gyvenimas.

Kodėl tai neįvyko – dabar jau pamiršta, galbūt niekas porai nedrįso pasiūlyti šios idėjos, gal nesusitarė dėl sąlygų, o gal sutrukdė potencialių dalyvių kuklumas (nors čia mažai tikėtinas variantas). Projektas taip ir liko dulkėti, o mums teko sulaukti 2014-ųjų, kad sulauktume Osbourne’ų šeimos atitikmens, MTV eteryje buvusio dar 2002-aisiais.

Geriau vėliau negu niekada. Pažiūrėti pro rakto skylutę į tai, kaip gyvena garsenybės, lietuviai mėgsta. Ir tik nereikia ginčytis – tai akivaizdu iš paspaudimų skaičiaus internete, kai pasirodo straipsnis apie naują įžymybės X mašiną ar šuniuką.

Blogiausia, kas galėjo nutikti, – Žvaguliai būtų nusprendę parodyti pasaldintą, nupudruotą savo kasdienybę su elegantiškomis manieromis ir baltomis pirštinėmis virtuvėje.

Visi, kurie truputį pažįsta Žilviną, žino, kad tai neturi nieko bendra su tikrove. Linksmas, bet greitai užsiplieskiantis žemaitis, kuris lovoje valgo dešreles su pomidorų padažu ir per dvi šou minutes nusikeikia gal 15 kartų. Neišsigalvojame – čia vieni pirmųjų vaizdų, kuriuos pamatė pirmosios „Žvagulio klano“ serijos žiūrovai.

Kita vertus, nebūkime naivūs – televizija turi savo taisykles, todėl kai kurie dalykai greičiausiai pastiprinti dėl efekto.

„Noriu, kad kameros pritrauktų, kokį tu š... ėdi“, – vargu ar Ž.Žvagulis kasdien taip bendrauja su žmona, su kuria nori santuoką įtvirtinti ir bažnyčioje (dar vienas šou pateiktas atradimas).

Iš pirmo žvilgsnio aišku – nuobodu nebus.

Tinkamai reklamuojamas „Žvagulio klanas“ gali tapti vienu žiūrimiausių reikalų šalies televizijose.

Ir ne tik dėl žiūrovų noro pasiknaisioti svetimuose baltiniuose. Su nuobodžiais personažais tai tiesiog neveiktų.

Po pirmos „Žvagulių klano“ serijos atrodo, kad šis šou gali būti vienas geriausių Žilvino ir Irenos karjeros sprendimų.

„Išgąsdinti galėjau nebent savo dainomis, gyvenimu tikrai neišgąsdinsiu“, – saviironiškai rėžia Ž.Žvagulis. Tačiau nėra jokios abejonės – simpatiškai, su žmogiškomis ydomis pateiktas šeimos portretas gali paskatinti daugybę žmonių eiti į jų koncertus.

Kas toliau? Žvaguliai pralaužė ledus – galima prognozuoti, kad tai nebus paskutinis toks projektas Lietuvos kanaluose.

Būtų keista, jei prodiuserių kompiuteriuose dar nekurpiami panašūs scenarijai Donato Montvydo, Merūno Vitulskio, Jurijaus Smorigino ar kito Lietuvos pramogų žmogaus šeimai. Žiūrovai juk tokie – „kartą paragavęs, negali sustot“. Bent keletą sezonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.