Apšmeižta parlamentarė įsitikinusi - nubaustas tik iešmininkas

3900 litų. Tokią baudą Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį skyrė šiauliečiui 33 metų Sauliui Galveliui, kuris prisidėjo prie nesąžiningos 2012 m. rinkimų į Seimą kampanijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 17, 2014, 3:35 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:33 AM

Šiaulių kaimiškojoje rinkimų apylinkėje dėl mandato antrajame ture kovojo Rima Baškienė ir Linas Andrulis.

Likus porai dienų iki rinkimų, Kuršėnuose imta dalinti laikraščius su įdėta neva R.Baškienės darbo Seime ataskaita. Ant pilietinės grupės iniciatyvos „Ateik, žinok, balsuok“ lapo buvo išvardinta 15 parlamentarę šmeižiančių punktų.

Viename jų tikinama, kad R.Baškienė balsavo už pensijų mažinimą ir būtent jos balsas buvęs lemiamas. Tegiama, kad jos bendrapartiečio Ramūno Karbauskio įmonės per Žemės ūkio ministeriją gavo net 300 milijonų litų, o politikė balsavo ir už pensinio amžiaus ilginimą. Skundą gavę pareigūnai sulaikė penkis šiauliečius moksleivius, kurie platino vietinį laikraštį su papildoma „ataskaita“. Paaiškėjo, kad jie buvo pasamdyti už 40 litų atlygį pusdienį platinti laikraščius.

Atkreiptas dėmesys, kad iš laikraščio buvo išimti lapai su medžiaga apie R.Baškienę, o įdėtas L.Andrulį šlovinantis lankstinukas.

Antrajame ture įtikinamai konkurentą įveikusi R.Baškienė ryžosi kovoti iki gali – pareikalavo, kad teisėsaugininkai surastų ir nubaustų šmeikiškos kampanijos autorius.

Pareigūnai išsiaiškino, kad vienas organizatorių buvo S.Galvelis, dirbęs Andrulių įmonėje “Imondesima“. Šiaulietis neigė kaltę ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme, bet jo kaltei įrodyti pakako surinktų įkalčių ir liudytojų parodymų.

Nustatyta, kad įmonės „Imondesima“ užsakymu buvo išspausdintas beveik 13 tūkstančių egzempliorių didesnis vietos laikraščio tiražas. Laikraščiai buvo išdalinti samdytiems šiauliečiams moksleiviams.

Jie gavo ir nubraižytas Kuršėnų schemas, kaip ir kur išdalinti laikraščius. Ekspertai nustatė, kad dvi schemas braižė ir paaiškinimus užrašė S.Galvelis. Šį šiaulietį išdavė ir skambutis vienai samdytai moksleivei.

Skelbiant nuosprendį dalyvavusi Seimo narė R.Baškienė apgailestavo, kad nubaustas tik iešmininkas: „Manau, kad viską organizuoti galėjo mano konkurentas. Gaila, kad tai nebuvo įrodyta“.

Į Seimą neprasibrovusio L.Andrulio tėvą Feliksą Andrulį norėta apklausti kaip specialųjį liudytoją. Į teismą ateiti vengęs verslininkas jame pasirodė, kai buvo priimta nutartis jį atvesdinti. Bet milijonieriaus apklausti nepavyko – jis pasinaudojo teise neduoti parodymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.