Kaune kuriama debesų eglė

Kaune pamažu gimsta pagrindinė miesto kalėdinė eglė. Šiemet ji bus tarsi pakylėta virš debesų. Juos kauniečiai kuria iš 250 tūkstančių putoplasto puodelių. Eglė bus praturtinta ir kitomis staigmenomis.

Kaune kuriama kalėdinė eglė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune kuriama kalėdinė eglė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Nov 17, 2014, 6:05 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:24 AM

Kaunietė menininkė Jolanta Šmidtienė dar vasario mėnesį sumanė, kaip šiemet atrodys pagrindinė Kauno kalėdinė eglė, kuri bus įkurdinta Rotušės aikštėje.

Kalėdos dažniausiai asocijuojasi su stebuklais, todėl žmogaus akys krypsta į dangų, o ten — debesys. Tai ir paskatino pasirinkti debesų motyvą“, — sakė J.Šmidtienė.

Eglės debesys ir kiti Rotušės aikštės papuošimai kuriami iš baltų putolpasto puodelių. Iš viso jų puošmenoms bus panaudota 250 tūkstančių.

Visas šventinis medis švytės balta ir melsva spalvomis. Ją puoš ir 12 taip pat iš putų plastiko blokų išskaptuotų 2 metrų aukščio angelų. Jų sparnai jau gaminami iš metalo.

Eglė nuo žemės bus pakylėta į 4 metrų aukštį. Jos apačioje iš puodelių bus suformuotą 10 savotiškų šviestuvų, apšviestų skirtingų spalvų lempomis. Palindus po jais kauniečiai galės įsijungti norimos spalvos apšvietimą. Iš viso apšvietimui bus panaudota 5 kilometrų ilgio lempučių girlianda.

Kalėdinė eglė Kaune pradėta kurti prieš du mėnesius. J.Šmidtienės įdėjas įgyvendinti padeda 30 jaunų savanorių.

„Debesų“ eglės įžiebimo šventė Kaune vyks lapkričio 29 dieną.

J.Šmidtienė Kauno kalėdinę eglę kurią ketvirtus metus. 2011 metais smaragdinė eglė iš plastikinių butelių pateko į Guinness`o pasaulio rekordų sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.